BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDaly: Enflasyondaki yükseliş büyük olasılıkla geçici----

Daly: Enflasyondaki yükseliş büyük olasılıkla geçici

Daly: Enflasyondaki yükseliş büyük olasılıkla geçici
14 Temmuz 2021 - 08:11 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, dün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi, "Faiz artırımını konuşmak için erken" dedi

San Francisco FED Başkanı Mary Daly, ABD'de açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamları sonrasında yaptığı değerlendirmede, hızlı artışın beklenen bir durum olduğunu söyledi. Daly, mal ve hizmet fiyatlarındaki büyük artışların pandemi sonrasındaki güçlü talepten ve arzda yaşanan darboğazlardan kaynaklandığını ve bu artışların önümüzdeki aylarda bastırılmalarını muhtemel olduğunu vurguladı.

"Fiyatların aylardır artıyor olması, bu durumun geçici olmadığı anlamına gelmiyor" diye konuşan Daly, "Bu dalgalı dönemin üstesinden geldiğimizde ekonominin gerçekten nerede olduğunu görebileceğiz. Enflasyonda artış geçici" dedi.

Kısa vadeli enflasyon bekleyişleri yükselse de uzun vadeli beklentilerin oldukça istikrarlı olduklarını belirten Daly, yüzde 2 enflasyon hedef için önemli olanın uzun vadeli beklentiler olduğunu vurguladı.

Varlık alımlarının azaltılmasını konuşmaya başlamanın uygun olabileceğine ve varlık alımını azaltmak için yıl sonunda iyi bir pozisyonda olunacağına inandığını belirten Daly, faiz artırımını konuşmak için ise çok erken olduğunu savundu.

Beyaz Saray'a göre enflasyon yatışacak

 

ABD borsaları enflasyon verilerinin ardından düşüşle kapandı

 

ABD'de enflasyon yükselmeye devam ediyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)