Dolarda yükseliş beklentisi

Citi bugün yayınladığı raporda, orta vadede daha yüksek enflasyon görülmesi potansiyeline ve ABD Doları'nın yurt içi arzındaki dengesizlik nedeniyle Türk Lirası'nın daha fazla değer kaybetmesinin muhtemel göründüğünü bildirdi.

Citi, Türk Lirası'nda değer kaybı beklentisi çerçevesinde, model portföyünde USDTRY'de uzun pozisyonun oranını yüzde 1'den yüzde 2'ye çıkardığını belirtti.

Commerzbank da bugünkü raporunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam yaptığı açıklamalarda tavrını açıkça faiz indirimi yönünde koyması sonrasında Türk Lirası'nın rekor seviyelere gerilediğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin ekonomik problemlerinin yeni bir lira krizine neden olsa bile düşük faiz ile çözülebileceğine düşündüğüne yönelik inançlarının dün akşamki röportaj ile teyit edildiğini belirten Commerzbank analiste Esther Reichet, "USDTRY için sembolik olarak ortaya koyduğumuz 10,00 projeksiyonu daha kolay ulaşılabilir hale geldi" dedi.

XM'in yatırım analisti Marios Hadjkryriacos da yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda, "Türkiye'nin enflasyon problemi yıllık TÜFE oranın Nisan'da yüzde 17'yi aşması ile son aylarda tırmandı, buna bağlı olarak yüksek faiz oranlarının sürdürülmesi son derece önemli. on yıllardır devam eden aşağı trendinde dibi görmek zor" ifadelerini kullandı.

TL’de değer kaybı sürüyor

Dolar ve euro güne başlarken zirvede seyrediyor

Tüm para birimleri dolara karşı değer kazandı

Merkez Bankası piyasaya 65 milyar TL verdi