Dolar risk iştahındaki düşüşle gücünü korudu

Dolar, ABD ile Çin arasında tırmanan gerginlikten dolayı düşen risk iştahı ile önde gelen kurlar karşısında gücünü korudu

Dolar, ABD-Çin arasında tırmanan gerginliğin risk iştahını olumsuz etkilemesi ile volatil işlem seansında tutunarak gücünü korudu.

Gelişmiş ülkelerin paraları karışık seyir ile dalgalandı. Ancak kısmen ay sonu akımları nedeniyle dar bantlar içerisinde hareket edebildiler.

Dolar ise önemli piyasa paraları karşısındaki değerini önceki gün kaydettiği zayıf yükseliş sonrasında korudu. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.68'de kaldı. Dolar, Japon Yeni karşısında yüzde 0.1 yükselişle 107.83'e tırmandı.

Euro, Avrupa Komisyonu'nun Avrupa'nın zorlanan ekonomilerine yardım amaçlı mali plan teklifinden destek bularak dolar karşısında 1.10 eşiğine yakın kaldı. Doların güçlü duruşu ise euroda ralliye engel oldu. 

Norveç Kronu, dünyanın en büyük ekonomilerinin Çin'in Hong Kong ile ilgili yeni yeni güvenlik yasası ve pandemi sürecini yönetme şeklinden kaynaklı didişmelerinden dolayı dolar karşısında en fazla düşen önemli para oldu.

Trump yönetiminin Hong Kong'u artık Çin'den siyasi olarak bağımsız kabul edemeyeceklerini açıklamalarının ardından yaptırımları tetikleyebileceği beklentileriyle birlikte döviz piyasalarında risk iştahı düşük kaldı.

Euro/Dolar paritesi seans içinde yüzde 0.3 tırmanmasının ardından 1.1012'de fazla değişmedi. Sterlin/dolar 1.2268'de kaldı. Dolar/Norveç Kronu yüzde 0.5 tırmanarak 9.9914'e kadar yükseldi.

Euro Bölgesi'nde ekonomi güveni Mayıs'ta yükseldi

Ekonomiye güven 'normalleşme süreciyle' toparlandı

ABD-Çin gerilimi altına yaradı

Dünya ekonomisi toparlanma sinyalleri veriyor