Daha çok çalışmak lazım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Büyüme hedeflerini yakalamamız için rehavete kapılmadan çalışmak gerekiyor" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin finansman ihtiyacını düşük maliyetle sürdürebilmesi için ülkede yakalanan huzur ve istikrar ortamının önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, “Büyüme hedeflerini yakalamamız için rehavete kapılmadan çalışmak gerekiyor” dedi.
İstanbul Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve genel sekreterden oluşan İTO heyetini kabul etti.
Çankaya Köşkü’ndeki kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanlığı görevinden bu yana ekonomiyi en önemli gündem maddeleri arasında değerlendirdiğini ifade etti.
Türkiye’de yakalanan yüksek büyüme rakamlarını ve büyüme hedeflerini sürdürmenin önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Büyüme hedeflerini yakalamamız için rehavete kapılmadan çalışmak gerekiyor. Bu konuda katedilecek daha çok mesafe var. Bu noktada iş dünyasının kararlılıkla çalışması büyük önem taşıyor” dedi.
Gül, Türkiye’nin finansman ihtiyacını düşük maliyetle sürdürebilmesi için ülkede yakalanan huzur ve istikrar ortamının önemli olduğuna vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Gül, İTO’nun gerek ticaret gerekse sosyal hayattaki rolünü takdirle karşıladığını ifade ederek, İTO’nun üniversitesini, kültür yayınlarını ve fuar organizasyonlarını da yakından takip ettiğini söyledi. Gül, İTO’nun bürokrasi ve hükümet ile hep yakın bir temas içinde olması tavsiyesinde de bulundu.
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar da Cumhurbaşkanı’na Oda’nın İstanbul ve Türkiye için yeni dönem hedefleri ile faaliyetleri hakkında bilgi verdi.