Çin'in yeni politikalar uygulaması gerekli

Minsheng Bank baş ekonomisti Wen Bin'e göre, büyümenin makul aralıkta tutulabilmesi için Çin'in yeni politikalar uygulaması gerekli.

Çin Merkez Bankası'nın dün yaptığı sürpriz faiz indirimi sonrasında ekonomistler, Çin'in büyümeyi desteklemeye yönelik adımlarını devam ettirmesi gerektiğini ifade ettiler.

Çin MB'nin desteklediği Financial News gazetesine yazan China Minsheng Bank baş ekonomisti Wen Bin, büyümenin makul bir aralıkta tutulabilmesi için Pekin'in uygun zamanda yeni büyüme yanlısı politikalar uygulaması gerektiğini söyledi.

Securities Times'a konuşan Nomura Holdings'ten Lu Ting de, 10 baz puanlık faiz indirimini gelecek hafta kredi ana faiz oranında bir indirim yapılsa bile "çok az, çok geç" olarak tanımladı. Lu Ting, bu faiz indirimlerinin kredi talebini artırmak konusunda çok fazla şey yapamayacağını savundu.

UBS'in Çin baş ekonomisti Wang Too da yayınladığı yatırımcı notunda, "Devam eden COVID tedbirleri ve kırılgan ekonomik toparlanma dikkate alındığında, Çin hükümetinin 2022'nin geri kalanında da politika desteğini artırmaya devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Çin piyasaları tedirgin etti

 

Çin sanayiye elektrik tedarikini kesti