Cennet Adrasan alevlere teslim oldu

Antalya’daki yangında 120 hektar orman kül oldu, 4 otel, hediyelik eşya mağazası ve restoran yandı. Tatilciler, yangınla birlikte tesisleri terk etti

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı tatil bölgesi Adrasan'daki İnceboyun mevkisinde dün  saat 14.30 sıralarında Kızılçam ağaçlarının bulunduğu alanda başlayan yangın hızla büyüdü. Antalya, Muğla ve Isparta'dan gelen ekiplerin müdahale ettiği yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı.  Gece boyunca devam eden orman  yangını, ekiplerin etkili müdahalesi sonucu sabaha karşı kontrol altına  alınabildi. 
Sabah erken saatlerden itibaren havalanan 5 helikopter ve 2 yangın  söndürme uçağı da yangın bölgesinde soğutma çalışmalarına katıldılar. Yaklaşık  120 hektarlık alanda etkili olduğu bildirilen yangın bölgesinde, ekiplerin  karadan soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 
 
HAVA AYDINLANINCA...
Yangın sırasında Adrasan'da bulunan 5 otel ve bazı günübirlik  işletmeler de zarar gördü. Sabah güneşin doğmasıyla birlikte meydana gelen  zararın büyüklüğü de ortaya çıktı. Yangından etkilenen işletme sahiplerinin  üzüntüleri yüzlerine yansırken, bazı kısmen etkilenen işletmelerde de vatandaşlar  kendi imkanlarıyla yangının izlerini silmeye çalıştılar. 
 İşletmesi zarar gören İbrahim Onur, yangının  bir anda kuvvetlenen  rüzgarla birlikte büyüdüğünü ve her tarafın yandığını söyledi. Can kaybı  olmamasına sevindiklerini ifade eden Onur,  meydana gelen zararın ise büyük  olduğunu belirtti. 
Yangından etkilenen bir başka işletmede üç yıldır işçi olarak  çalıştığını belirten Hayrettin Yasak ise ekmek kapılarının yanmasından dolayı  büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. 
Yangın bölgesinde Orman İşletme Müdürlüklerine ait ekipler, yaklaşık  250 yangın söndürme işçisiyle soğutma çalışmalarını sürdürüyorlar.  Yangında 125 hektarlık alan zarar gördü!
 
MANZARA YÜREKLERİ BURKTU
Sabah uyandıklarında Adrasan sahilinden bir gön önce yemyeşil gördekleri bölgeyi kapkara gören tatilciler, "Akdeniz’in ciğerleri yandı. Bu manzaraya yürek dayanmaz. Yazık oldu cennet Adrasan’a" yorumunu yaptı. 
Adrasan sahilinin hemen kıyısındaki tesislerin ardından başlayan ’Üç Bük’ olarak adlandırılan zirvelerden ’Tozlutepe’nin tamamen yandığı ve siyaha büründüğü görüldü.
 
TAHMİNEN PİKNİKÇİLER!
Bu yangının sel, deprem gibi büyük bir afet olduğunu belirten Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ise şunları söyledi: 
"Malumunuz bugün saat 13.30 itibari ile piknik sahası olarak tarif ettiğimiz yerde yine tahminen piknikçiler tarafından çıkarıldığını düşündüğümüz bir yangın ormana sirayet etti. Yukarıda piknik yapılan düzlük bir alan var. İlk çıkış noktası da orası olduğu için  piknikçilerden kaynaklandığını tahmin ediyoruz. 13.30’dan bu yana her ne kadar biz burada olmasak da yangını idare ediyoruz. İhbar alınır alınmaz 6 helikopter ve 2 uçakla yangına müdahale ettik. Saatte yaklaşık 50 kilometre hızla esen rüzgar işimizi zorlaştırdı. Hava araçlarının da çalışması direkt rüzgarla ilgili. Ayrıca karada 2 tane dozerimiz hemen işe başladı. Arkasından 25 arazöz, 10 tane su ikmal, 10 tane ilk müdahale aracı olmak üzere 40’a yakın da yangın iş aracımız çalışmaya başladı. Yangını kontrol altına alırken, aniden yön değiştirdi."