Büyümede 2 Türk rekoru

Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanından büyüme rekoru

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yüzde 8.4 yolcu artışı elde ederek yıllık yolcu trafiği 10-25 milyon arasında değişen havalimanları arasında Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu.
Sabiha Gökçen'i yüzde 8.1'lik yolcu artışıyla Berlin Tegel Havalimanı izledi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı geçtiğimiz yıl yaklaşık 14.9 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. ACI Europe'a göre İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Aralık ayında da yüzde 10.3 yolcu artışıyla yine kendi grubunun en hızlı büyüyen havalimanı ünvanına sahip oldu. İstanbul Sabiha Gökçen, 2009 ve 2010 yıllarında da ACI tarafından dünyanın ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı seçilmişti.
Öte yandan geçtiğimiz gün yayımlanan verileri masaya yatıran FT, Atatürk Havalimanı'nın her geçen yıl büyük bir hızla büyüdüğünün altını çizerken, havalimanının geçen yıl 44 milyon yolcuya ulaştığını kaydetti. Gazeteye göre bu 2011'e göre yüzde 20, 2010'a göre ise yüzde 40'lık bir artışa karşılık geliyor. Gazeteye göre Atatürk bu performansını devam ettirirse, çok yakında önce Madrid sonra da Amsterdam Havalimanları'nı geride bırakacak.