"Bu müesseseler milletin eseri"

Dershanelerin kapatılması tartışmasında dünkü Bakanlar Kurulu'nda alınan kararının ardından, bugün Fethullah Gülen'den dolaylı bir açıklama geldi


Gülen ile birlikte ABD'de bulunan ve konuşmalarının yayınlandığı Herkul.org internet sitesinin editörlüğünü yapan Osman Şimşek, Twitter'da "Hocamızdan da teyid aldım" diyerek attığı twitlerde, Gülen'in dershaneler konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mesaj gönderdiğini açıkladı.
Gülen'in 28 Şubat döneminde cemaat desteğiyle kurulan okulların yönetimini devretmeyi önerdiğini "onlarca kez anlattığını" hatırlatan Şimşek, "Hocaefeandi Çevik Bir'e yaptığının çok ötesinde örnek bir davranışı hal-i hazırdaki devlet büyüklerimize de sergiledi. Geçtiğimiz haftalarda sayın Cumhurbaşkanımıza ve Zat-ı alileri vasıtasıyla diğer büyüklerimize mesaj gönderdi. "Bu müesseseler milletin eseri; yeter ki millete hizmet etsin ama kapanmasın, heder olmasın. Allah'ın lütfettiği bu kurumları kim yönetirse yönetsin ama millete hizmet etmeye devam etsin" Allah biliyor ki, 'biz idare edelim" hırsımız yok; muradımız hizmetlerin garazlara krban edilmemesi" dedi" ifadesini kullandı.