Bitcoin ve borsaya dikkat

Sberbank Başkanı, her türlü sabit getiriye sahip yatırım aracının güvenli sayıldığının altını çizdi ve riskli yatırım araçları konusunda uyardı

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın Başkanı German Gref, Rusya’da sunulan en güvenilir ve en riskli yatırım araçlarını açıkladı. St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu‘na (SPIEF) konuşmacı olarak katılan Gref, Rusya’da yatırım için en güvenilir aracın ne olursa olsun banka mevduatı olduğunu belirtirken, en riskli yatırım aracının da kripto para birimi ve hisse senetleri olduğunu söyledi.

Rusya’da banka mevduatına yatırım yapmanın yüzde yüz güvenli olduğunu vurgulayan Gref, “ Ancak çok yüksek getiri sağlamadığını biliyoruz. Öte yandan Bitcoin gibi kripto para birimleri ve borsanın ne kadar riskli olduğunu sizde görebiliyorsunuz.” diye konuştu.

“Bugün, riski en aza indirmenize ve az çok yeterli karlılığa ulaşmanıza izin veren çok sayıda araç var.” diyen Sberbank Başkanı, her türlü sabit getiriye sahip yatırım aracının güvenli sayıldığının altını çizdi.
Kendi birikimlerinin yüzde 70’ini sabit getirili yatırım araçlarına, diğer birikimlerinden kalan yüzde 30’luk kısmını da borsaya yatırdığını ifade eden Gref, bu sayede birikimlerinden elde ettiği gelirin yıllık yüzde 9’lara ulaştığını belirtti.

German Gref, yüksek derecede risk içeren yatırım araçlarına da yöneldiğini itiraf ettiği konuşmasında, bu eylemleri kar elde etmekten çok merak ettiği için gerçekleştirdiğini, bu tür riskli yatırımların bazen iyi para kazanmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Borsanın daha karmaşık bir sisteme sahip olmasından dolayı buraya yatırım yapmak isteyen Rusların daha korunmasız olduğunu vurgulayan German Gref, bireylerin kendi kendilerine yatırım yapmamalarını, uzmanlardan yardım almalarını tavsiye etti.

Pandemi sonrası borsada kazandıracak strateji

Bitcoin, piyasalardaki balonun işareti