Biden’ın başkanlığı bankalar için ne anlama geliyor?

ABD’nin dev bankaları bu hafta son raporlarını yayınlayacak. Wall Street’in devleri seçim öncesi ikilemde

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankaları bu hafta son dönem için getiri raporlarını yayınlamaya hazırlanıyor ancak Wall Street’in devleri bir ikilemle karşı karşıya.

Bir çok finansal hizmet yöneticisi ABD Başkanı Trump’ın rakibi Joe Biden’ı destekliyor. Bu oldukça dikkat çekici çünkü Biden’ın zaferi, sektör için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Beyaz Saray tarafından desteklenen serbestleşme, Trump’ın 2017 yılındaki vergi kesintileri ve Trump’ın aday gösterdiği Fed Başkanı Jerome Powell’ın düşük faiz politikası, korona virüs ekonomiyi vurana kadar, bankalara fayda sağlayan bir piyasa rallisi için itici güç niteliğinde oldu.

Ancak S&P Market Intelligence’ın yakın zamanda yaptığı bir analize göre, Biden’ın önerdiği vergi planı, ABD’nin en büyük 10 bankası için yıllık kurumlar vergisi getirilerinde 7 milyar dolarlık bir artış sağlayabilir.

Cnn’in haberine göre JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs ve Morgan Stanley bu haftanın raporlama toplantılarında mutlaka analistlerden ve yatırımcılardan seçimlerle ilgili soru alacak.

S&P analistleri, daha yüksek kurumlar vergisi oranlarının, banka değerlemelerini de yükseltebileceğine dikkat çekti. Bu yüzden birçok bankanın, vergi oranları yükseldiği takdirde artış gösterecek varlıkları bulunuyor.

Dahası, Biden’ın dikkat çekici bir şekilde yüksek oranlar konusunda ısrarcı olması da bazı uzmanlara göre muhtemel değil.

Compass Point Research & Trading’in analisti Isaac Boltansky, “ekonomi hala pandeminin neden olduğu resesyondan dolayı zorluk içindeyken, muhafazakar eyaletlerdeki ılımlı demokratlar, önemli bir vergi artışı konusunda ısrarcı olacaktır” dedi.

İngiltere Merkez Bankası negatif faizleri değerlendiriyor

 

Trump'ın paylaşımına Twitter'dan 'aldatıcı bilgi' uyarısı

 

Trump'tan Twitter paylaşımı: Hileli bir seçim