Barclays'in karı arttı

Barclays Plc yılın üçüncü çeyreğinde karının arttığını ve bu durumda şirketin operasyonel maliyetlerindeki azalmanın etkili olduğunu duyurdu.

FINANSGUNDEM.COM

Barclays tarafından bugün açıklanan üçüncü çeyrek bilançoları şirketin net karının 583 milyon Sterlin seviyesine yükseldiğini gösterdi. Geçen yılın aynı döneminde 414 milyon sterlin kar elde edilmişti. Şirketin gelirleri ise anılan dönemler itibarıyla yüzde 5 oranında düşüşle 5.17 milyar sterlin oldu.

Sektörün diğer kurumları gibi Barclays'in gellirleri de piyasalardaki düşük volatilite'den olumsuz etkilendi.

Barclays hedeflerine açıklık getirdi ve hisse senetleri faaliyetlerinden 2019 yılında yüzde 9 ve 2020 yılında yüzde 10'dan daha fazla dönüş hedeflediğini dile getirdi. Bankanın halen bu alandaki gelirleri yüzde 5.1 seviyesinde bulunuyor.

Milyarlarca dolarlık varlıklarını satan ve çoğunluğu Afrika'da olmak üzere bir düzine ülkedeki çalışanlarının sayısını 60 bin kişi azaltan İngiliz Bankası maliyetleri azaltma sürecinin ikinci aşamasına geçiyor.
Ancak yatırımcılar hala ikan edilmeye ihtiyaç duyuyor. Barclays geçtiğimiz yıl bu tarihlerde Avrupa bankaları arasında hisseleri en kötü performansı sergileyen banka olmuştu. Buradaki temel soru Barclays'in yeni yasal düzenlemeleri karşılayacak sermayesinin olup olmadığı ve ABD'de konut kredilerine endeksli yatırım araçlarına ilişkin soruşturmadan kaynaklanan unsurlardı.