Bankalardan CHP'ye yanıt!

CHP'nin reklam filminde kredi kartı faiz borçlarının % 80'inin silinmesi konusunda bankalarla anlaştığı söylemine bankalar ne dedi?

CHP'nin seçim bildirgelerinde yer verdiği "bankalardaki kredi kartı ve bireysel kredi faiz borçlarının yüzde 80'ini sildirme" vaadi reklam filmi oldu. Filmdeki "Faiz borcunun yüzde 80'ini sileceğiz. Buna inanmayanlar varsa, onlara 'CHP bankalarla anlaşmış' dersiniz" sözleri üzerine CHP'nin sır gibi sakladığı yöntemi öğrenmek için bankaları aradık. Bankacılar "Bize gelen talep de yok anlaşma için imkân da yok" mesajı verdi.

ANLAŞMA FİLAN YOK

Türkiye Bankalar Birliği yöneticileri, kendilerine hiçbir siyasi partiden bu yönde bir talep gelmediğini belirtti. Bankacılar, CHP ile anlaşan banka olmadığı gibi bunun dedikodusunun bile yapılmadığını vurgulayarak, "Yapılandırma ve faiz indirimi müşteri bazında yapılabiliyor. Halen bankalar kurumsal kredileri kapsayıcı faiz indirimi ve yeniden yapılandırmayı uyguluyor" dedi.

VARLIK ŞİRKETLERİ VAR

Bankacılar, CHP ile herhangi bir anlaşma yapılmadığını, bunun olması durumunda diğer partilerle de anlaşılması gerektiğini belirtti. Bankacılar, tahsili gecikmiş alacaklarını, varlık yönetim şirketlerine belli bir ücretle sattıklarını, bu şirketlerin tahsilatı yaptığını hatırlattı.

ADI BENDE SAKLI

Sabah, kredi kartı faiz borçlarının silinmesi konusunda hangi bankalarla anlaşıldığına dair konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'ye de sordu. Böke yazılı bir açıklama yollayarak "Adı bende saklı!" mesajı verdi. Açıklamada, "Vatandaşın bu önemli sorununu çözmek için uzmanlar ve bankacıların önemli bir kısmı ile detaylı çalışmalar yaparak bu vaadimizi oluşturduk. Ancak bu bankaların hangi bankalar olduğunu açıklamamız içinde bulunduğumuz siyasi ortam nedeniyle mümkün değil" denildi.