Bankalar vergi indirimi talep edecek

İngiltere'de bankalar yeni Cameron hükümetinden 2010'da tanıtılan vergi oranlarının düşürülmesini talep edecek

İngiltere'de seçimi Muhafazakar Parti'nin kazanmasıyla birlikte bankacılık sektöründeki vergiler yeniden gündeme geldi. İngiliz bankaların 2010'dan beri uygulanan vergi oranlarının düşürülmesi için İngiliz hükümetine talepte bulunacağı belirtildi. İngiliz bankalar 2014'te devlete 1.9 milyar sterlin kaynak aktarmış, son İngiliz bütçesinde banka vergileri 2010'dan bugüne sekizinci kez artmıştı.

Bankalara uygulanan yeni vergi rejimi 2008 krizinden sonra 2010'da uygulamaya geçmişti. Sistem hükümetin bankaları kurtarmak için 1 trilyon sterlin ödemesinin ardından tanıtıldı.

Bankalara uygulanan vergi oranları, maliye bakanı george osborne'un açıkladığı yeni bütçede 2010'dan bu yana sekizinci kez arttı. Geçtiğimiz yıl bankalardan alınan vergiler 1.9 milyar sterlini bulmuş, HSBC 750 milyon sterlinle en büyük ödemeyi yapmıştı.

Bankacılık analistleri İngiliz bankalarının talebinin karşılanmasını beklemiyor. Deutsche Bank analisti Jason Napier bankaların bu talep ile en fazla mevcut vergi oranlarının değişmemesini elde edebileceğini belirtti.

Muhafazakar Parti Milletvekili Mark Garnier İngiliz hükümetinin Lloyds ve RBS hissesi sattığı bir süreçte vergi oranlarında azaltıma gitmesinin düşük olasılık olduğunu belirtti.