Altın 3 ayın zirvesinde

New York Fed Başkanı William Dudley'in konuşması sonrasında sert yükseliş gerçekleştiren altın fiyatları, pozitif görünümünü devam ettiriyor

Altın küresel ekonomi önündeki zorluklar nedeniyle Fed'in kısa vadede faiz artıramayacağı beklentisiyle dün yüzde 1.2 değer kazanarak 1,145.6 dolara kadar çıkarak 30 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

Kazanımlarını büyük ölçüde koruyan altın, bu sabah 1,142 dolar seviyelerinde bulunuyor. 

Analistlere göre, yukarı yönlü hareketin devamında 1150 – 1159 dolar direnç seviyelerini test edebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1131 – 1122 dolar seviyeleri olası destekler olarak öne çıkıyor.  
 
New York Fed Başkanı William Dudley'in ABD ekonomisi üzerine yaptığı değerlendirmede mevcut koşullarda mali sıkılaştırmanın devam etmesinin FOMC üzerinde baskı yaratabileceğini ve ileriye dönük büyüme görünümünün risk altında olduğunu belirtti. 

Diğer taraftan dünyanın en büyük Altın üreticisi ve tüketicisi konumunda olan Çin'de Altın Birliği'nin verilerine göre altın üretimi 2015 yılında %0,39 ile hafifçe geriledi, 450,05 ton olarak gerçekleşti. Ayrıca Çin'de altın tüketiminin önümüzdeki süreçte artmaya devam etmesi beklendiği açıklandı.