"Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" yazısına gözaltı

Sosyal medyada yer alan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Evren Barış Yavuz gözaltına alındı.

Sosyal medyada yer alan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı Evren Barış Yavuz gözaltına alındı. 

Soruşturma başlatılmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Evren Barış Yavuz isimli kişi tarafından yazılıp sosyal medya platformlarında yayınlanan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazısını incelemiş, yazı içeriğinde "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçları kapsamında söz ve beyanlara yer verildiğini tespit etmişti. Başsavcılık, yazıyı yazan Yavuz, yayınlayan şüpheli ve şüpheliler hakkında re'sen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma, Yavuz ve yazıyı yayınlayanlar hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yürütülüyor.

Baykar'a iftira atıp tepkiler üzerine hesabını kapatmıştı

Gözaltına alınan Yavuz, "Selçuk Bayraktar ve Baykar grubunun İsrail'e jet yakıtı sattığı iftiralarını ortaya attıktan sonra gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabını kapatıp izini kaybettirmişti.

"Kazanılan tazminat Gazze'ye gönderilecek"

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddialarına çok sert tepki göstererek yalanlamış, yargıya taşıyacaklarını ifade etmişti. Bayraktar, kazanılan tazminatın Gazze'ye yardım olarak gönderileceğini söylemişti.

Baykar'dan jet yakıtı satışı iddiasına yanıt

 

Avrupa'da Türkler dahil kaçaklar için gözaltı yasası

 

Kayseri'de "change" araç operasyonu: 30 gözaltı!

 

DEM Partili gruba müdahale: İl başkanı ve 5 kişi gözaltına alındı