Adnan Bali siyasete girecek mi?

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin siyasete atılacağı hakkındaki iddialar son günlerde yeniden gündeme gelmeye başladı. Peki bu iddialar ne kadar doğru?

FINANSGUNDEM.COM / KULİS HABER

Son dönemlerde İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin ismi siyaset ile anılır oldu. Hatırlanacağı gibi, Mayıs ayı başlarında Bali hakkında siyasete gireceği ve ekonomi yönetiminin sorumluluğunu alacağına ilişkin iddialar gündeme gelmişti. Daha çok sosyal medyada dolaşan bu iddialar bazı internet haber sitelerinde de yer almıştı.

Bu iddialara ilişkin olarak İş Bankası ve Adnan Bali’den kesin bir dille yalanlama gelmişti. Ancak bu yalanlamalara karşın iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Birkaç gündür bu iddialar yeniden gündeme gelmeye başladı. Özellikle sosyal medyada dolaşan bu iddialar üzerine biz de finangundem.com olarak bu haberlerin aslı astarı var mı diye kaynaklarımıza başvurduk.

Aldığımız bilgilere göre Adnan Bali’nin siyasete ilişkin düşüncelerinde iddiaların ilk gündeme geldiğinden beri değişiklik yok. Siyasete olan mesafeli tutumu devam ediyor. Yakın çevresi bütün kariyerini İş Bankası’nda oluşturan Bali’nin İş Bankası ve bankacılık dışında bir kariyer hedefi olmadığını dile getiriyor.

Peki bu iddialar nereden çıkıyor, kaynağı ne? Bu sorunun tam bir karşılığı yok. Ancak iddiaların seçimden önce tekrar gündeme gelmesi siyasi bir hamle olma ihtimalini güçlendiriyor. Peki bu hamleden kim ne umuyor? Bunu da zaman gösterecek…