Adana'da çocuğu fuhuşa zorladılar

Adana'da 14 yaşındaki kız çocuğunu fuhuşa teşvik eden 3'ü kadın 8 kişi ceza aldı

Adana'da ilköğretim 7. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki kız çocuğunu fuhşa teşvik ettikleri ileri sürülen 3'ü kadın 8 kişinin yargılaması tamamlandı. 2’si kadın 5 sanık, 7 yıldan 17 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Yargıtay cezaları onarsa, sanıklar cezaevine gönderilecek.
Alınan bilgiye göre, Gaziantep'te oturan Z.G. (14), kendisinden büyük A.Ç. ile nişanlandırıldı. Nişanlısının cinsel istismarına maruz kaldığı öne sürülen Z.G., 16 Nisan 2010’da evden kaçarak Adana’ya geldi. Küçük kız, televizyondaki müzik kanallarından cep telefonu numarasını alıp görüşmeye başladığı Ziya P. ile buluştu.
İddiaya göre, Ziya P. ile arkadaşı Arif A. ise, Z.G.’yi alarak Hatice Y.’nin evine getirdi. Ziya P., burada pornografik film seyrettirdiği kıza şiddet uygulayıp, cinsel ilişkiye girdi. Küçük kız, daha sonra Sultan T. adlı bir kadının evinde kalmaya başlarken, kendisini fuhşa teşvik eden Gülizar K. ile tanıştı. Gülizar K. de Z.G.'yi, Yusuf E. ve Ramazan Y. adlı kişilerle fuhuş yaptırdı. Polis, yaşı küçük kızı, Gülizar K. ile birlikte kaldığı Levent T.'nin evinde buldu.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye olan Ziya P., hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, "Z.G ile televizyon kanalına verdiğim telefon numaram nedeniyle tanıştım. Adana'ya geldiğinde aradı ve almamı istedi. Hatice Y.'nin evinde kendi isteğiyle bir kez birlikte olduk. Yaşının büyük olduğunu söylemişti, kendisini para karşılığı da satmadım" dedi. Tutuksuz sanık Sultan T. ise, kalacak yeri olmadığı için Z.G.’yi evine aldığını söyleyerek, "Kızı kimsenin satmasına gerek yok. Zaten yoldan geçen erkeğe sarkıntılık yapıyordu. Telefonu susmuyordu. Kızı satmadım" diye konuştu.
Gülizar K. de, Z.G.'nin kendi isteğiyle erkeklerle birlikte olduğunu söylediğini ileri sürdü. Diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmezken, Arif A., Levent T. ve Sultan T. hakkında beraat kararı veren mahkeme heyeti, Ramazan Y. ile Yusuf E.’yi “Cinsel istismar” suçundan 8 yıl, Ziya P.’yi “Hürriyetten yoksun bırakma, fuhşa teşvik, cinsel istismar” suçundan 17 yıl, Hatice Y.’yi “Hürriyetten yoksun bırakma, istismara iştirak” suçundan 7 yıl, Gülizar K.’yi ise “Hürriyetten yoksun bırakma, fuhşa teşvik” suçlarından 9 yıl hapse mahkum etti.