ABD’de kirasını ödeyemeyenlere 60 gün ek süre

Yellen: Konut tahliye moratoryumu kira yardım fonlarını hızlandırmak için zaman kazandırdı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen , bakanlığının zor durumdaki kiracılara ve ev sahiplerine yardım dağıtımını hızlandırmak için konut tahliyelerine ilişkin 60 günlük bir moratoryum uzatmasını kullanacağını söyledi.

ABD’de pandemi sırasında ekonomik kriz yaşadıkları için kiralarını ödeyemeyen kiracıların evlerinden mahkeme kararıyla tahliyesine yasak getiren moratoryumun süresi 1 Ağustos tarihi itibarıyla dolmuştu. ABD İmar ve Kent Geliştirme Bakanlığı verilerine göre Mart 2021 sonunda en az 6,4 milyon Amerikalı ev kiralarını geciktirmiş durumda. Bunların 3,6 milyonuysa önümüzdeki iki ay içinde evlerinden tahliye edilme tehlikesiyle karşı karşıya.

Yellen, sorunun bir kısmının, konut yardımının bu tür programları yönetme konusunda çok az deneyimi olan eyalet ve yerel yönetimler aracılığıyla kanalize edilmesi olduğunu söyledi.

Yellen, "Bu tamamen yeni bir altyapı. Çoğu eyalet ve yerel yönetimin bu tür işleri yapan kurumları yoktu. Gecikmeler kısmen yeni bir şeye başlamanın zorluklarını yansıtıyor" dedi.

Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu

 

Ofislere dönüş kiraları uçurdu

 

Rihanna lüks evine 80 bin dolar ödeyecek kiracı arıyor