BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakOfislere dönüş kiraları uçurdu----

Ofislere dönüş kiraları uçurdu

Ofislere dönüş kiraları uçurdu
12 Temmuz 2021 - 12:17 www.finansgundem.com

Pandemi başından bu yana kırsal yaşama olan rağbet terse dönünde Londra'da ev kiraları salgının başından bu yana ilk defa aylık artış gösterdi

Kısıtlamaların gevşemesi, ofislerin yeniden kalabalıklaşması, kırsal kesime kaçıp şehre dönen çalışanlar ile Londra’nın merkezindeki ev kiraları geçen ay bir önceki aya göre yüzde 4,3 artış kaydetti. Bu salgının başından beri yaşanan ilk aylık kira artışı oldu.

Gayrimenkul şirketi Hamptons Araştırma Müdürü Aneisha Beveridge konut fiyatları için şöyle konuştu:

Londra merkezdeki ev sahipleri ülkenin diğer yerlerindekine göre daha fazla zarar gördü ama son aylarda buradaki kiralık ev talebinin de yönü değişti.

Kiralık ev arayanlar Haziran 2019’a göre yüzde 45 artarken kiraya verilen ev sayısının yetersiz olması ve Airbnb gibi turistlere yönelik uygulamaların yeniden toparlaması fiyatların artışında önemli rol oynadı.

Ofise geri dönüşlerle beraber yeniden canlanan şehir hayatı da Londra’nın kötü geç yılı arkada bırakmasına yardımcı olabilir fakat delta varyantı sonrasında İngiltere’de vaka sayıları yeniden yüksek seviyelere ulaşıyor. Artan vaka sayılarının ekonomik toparlanma üzerinde yeniden baskı oluşturma ihtimali bulunuyor.

İNŞAATTA 24 YILLIK REKOR

IHS Markit/CIPS verilerine göre, ülkede inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) 2021 yılının haziran ayında 66,3 seviyesine yükseldi.

Ülkede, mayıs ayında inşaat sektörü PMI verisi mayıs ayında 64,2 seviyesinde kaydedilmişti.

Böylece haziran ayında inşaat sektörü PMI verisinde 1997 yılının haziran ayından bu yana en sert yükseliş kaydedilmiş oldu.

İngiltere'de korkutan yükseliş!

Müteahhitler konut fiyatlarında düşüş beklemiyor

Fitch: ABD'de konut fiyatlar artışı yavaşlayacak

Konut fiyatları 17 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)