Ana SayfaPara PiyasaKottan çıkma talebi askıya alınabilir---

Kottan çıkma talebi askıya alınabilir

1 / 8
Kottan çıkma talebi askıya alınabilir
20 Temmuz 2014 - 07:53 www.finansgundem.com

​Borsadan çıkmak isteyenler için start 1 Temmuz 2014’te verildi. SPK’nın çıkarmış olduğu Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği’nin yürürlüğe girdiği 1 Temmuz’dan bu yana altı firmanın hakim hissedarı, gerek diğer hissedarların elindeki hisseyi almak gerekse halka açık şirketi  borsa kotundan çıkarmak için harekete geçti. İlerleyen günlerde bu sayının daha da ARTması şaşırtıcı olmayacak. Piyasa otoritelerinin halka arzları özendirmeye çalıştığı bir dönemde firmaların kottan çıkmak için adeta sıraya girmesi gözleri ilgili tebliğe çevirdi. Tebliğ’in öngördüğü kıstasa uyan 27 firma bulunuyor.
Başvuruda bulunanların dışındakilerin de kottan çıkmak için başvuru yapıp yapmayacağı merak konusu. Uzmanlar ise bu notada halka açılmalar kadar borsadan ayrılmanın da normal olduğu noktasında hemfikir. Asıl sorun ise borsadan çıkarken yatırımcıların mağdur olup olmadığı. Kottan çıkma potansiyeli taşıyan 27 şirketin borsadaki diğer firmaların halka açık kısmının binde 4’ünü aşmıyor. Ancak bu oran dahi yatırımcıları mağdur etmeye yetiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Öz21 Temmuz 2014 18:19

    Bundan sonra borsada tırı vırı hisseler kalır

  • adalettt.. ADALETTT HERKESE LAZIMMM21 Temmuz 2014 08:29

    TAMAM BORSADA ÇIKSIN AMA BEDELİNİ ÖDEYEREK ÇIKSIN. MADEM YABANCI ORTAK TÜRK SERMAYESİNE İHTİYAÇ DUYMUYOR. BEDELİNİ ÖDEYEREK ÇIKSIN. ÖRNEĞİN TUDDF 2008 DE KOÇ GRUBUNDAN 820 MİLYON TL YE ALINMIŞ. ŞİMDİ İSE % 5 AZINLIK ORTAĞA 280 MİLYON ÜZERİNDEN ÖDEME YAPILMAK İSTENİYOR. BU RESMEN SOYGUNDUR. ÜSTELİK BORSA YÜKSELMİŞ, ŞİRKETLERİN PİYASA DEĞERİ 7 YILDA NE DERECE YÜKSELMİŞ HER ŞEY APAÇIK ORTADA İKEN.. EĞER BORSADAN ÇIKACAKSANIZ HALKA AÇILIRKEN Kİ GİBİ İŞLEMLER OLSUN. GİRERKEN NASILSA, ÇIKARKEN DE ÖYLE OLSUN..Halka açılırken gelir projeksiyonu ve piyasa çarpanları metodu ile şişirilmiş fiyat. Borsadan çıkarken ise 30 günlük fiyat ortalaması. Kılıcın ucu hep yatırımcı tarafını kesiyor. Patronlar tarafını hiç kesmiyor. SPK nın bu tebliği TTK ya, ANAYASAYA, MÜLKİYET HUKUKUNA HER ŞEYE AYKIRIDIR. ADALETE AYKIRIDIR. HALKA ARZDA NASIL HESAPLAMALAR VE 3-4 FİRMANIN FİYAT TESPİTİ OLUYORSA, BORSADAN ÇIKARKEN DE AYNI ŞEKİLDE ŞİŞİRME YAPILARAK (HALKA ARZDA YAPILDIĞI GİBİ ÇARPANLAR KULLANILARAK) ORTAYA ÇIKAN FİYATTAN BORSADAN ÇIKMA OLMALI. YOKSA BU İŞ SPK NIN BAŞINA PATLAR. ÇÜNKÜ UYGULAMA EVRENSEL HUKUKA, MÜLKİYET HUKUKUNA AYKIRI. SPK BAŞKANI ELİNDEKİ 400.000 TL LİK DAİRESİNİ BANA 100.000 TL YE SATAR MI?. NE GEREKİR PİYASA DEĞERİNİN TESPİTİ. BORSADAN ÇIKARKEN BUNU NİYE YAPTIRMIYORSUNUZ?. HALKA AÇILIRKEN VARDA ÇIKARKEN NİYE YOK?

  • erdal20 Temmuz 2014 21:24

    demirdökümde birkaç senedir son sanıyelerde alt kademelerden kapattırma çabası vardı.takke düştü...şirket yenide değerlendirilmeye tabii tutulması lazım.

  • trader20 Temmuz 2014 16:48

    bence çıkabildiği kadar şirket çıksın borsadan,arkadaşlar eskiden 115 kagıt vardı ben ilk başladığım seneler borsaya ,her kağıt yılda 2-3 defa hareket yapardı şimdi 450 hisse var her kağıda sıra kaç yıl gelmiyor ,birde bu açıdan düşünün.en az 50 kağıt var kaç yıldır yatan bunların yatırımcıları mağdur olmuyor mu ? bencil olmamak lazım,kotda çıkan hisselerdeki paralar elbetteki bazı kağıtlara girecektir.ben çıkması taraftarıyım tabiki bu çıkışlar küçük yatırımcılar mümkün olduğu kadar mağdur olmadan çıkmalı.fazla şirket gelmesin borsaya türkşye için 450 şirket fazla bile.

  • Borsacı20 Temmuz 2014 16:22

    Borsadan çıkmak isteyenler küçük yatırımcının eline kilitlenen hisseler. Büyük yatırımcı hala o hissede ise son 30 günlük fiyat hiç bir zaman şirketin almak istediği fiyata düşmez. Bakınız BOSCH.

  • Beklentimiz20 Temmuz 2014 15:08

    Beklentimiz şirketlerin borsadan çıkmak istiyorlarsa bazı maliyetleri kabullenmeleri ve yatırımcısını zarara uğratmadan helalleşip ayrılmaları.

  • Mustafa Pilatin20 Temmuz 2014 12:41

    Şu zor günlerimizde yanımızda olan ve sesimizi duyuran tüm Borsa Gündem ve Finans Gündeme sonsuz teşekkürler. Sayenizde gündem oluşturduk. Herşey gönlünüzce olsun. Aklın yolu bir! SPK 5 yıllık ve 30 günlük ortalamalardan yüksek olanı dikkate almalı.

  • mali20 Temmuz 2014 10:23

    Teşekkürler borsa gundem. Kalemine, yüreğine ve vicdanına sağlık ZA. PO ve TUDD büyük ve güvenilir firma diye yatırım yaptığımız hisseler. Ama cüce çıktılar. Umarım SPK dan döner. Artık batar mı sorusuna yüzde 5 in altına düşen ve düşürülebilecek hisseden uzak dur diyeceğiz. Güven her şeydir. Artık BİST e güvenimiz sarsıldı. SPK bu güveni yeniden getirmeli.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster