Ana SayfaPara PiyasaDolarda koalisyon ve erken seçim senaryoları---

Dolarda koalisyon ve erken seçim senaryoları

1 / 19
Dolarda koalisyon ve erken seçim senaryoları
28 Temmuz 2015 - 14:32 www.finansgundem.com

7 Haziran genel seçiminin ardından 45 günlük hükümet kurma çalışmaları başladı. Piyasaların gözü kulağı da koalisyon görüşmelerinde. Çok fazla bir alternatif de yok. AKP-CHP görüşmelerinden çıkacak mesajlar analiz edilirken, piyasalar erken seçim ihtimalini de göz ardı etmiyor. Piyasaların siyaset hesaplarına son günlerde IŞİD'e karşı düzenlenen operasyon da eklendi. Ancak ana gündem siyaset. Bu ortamda Ekonomist 14 aracı kurum ve portföy yönetim şirketinin genel müdürünün beklentilerini aldı. Yatırım araçlarında bu beklentilere göre nasıl hareketler olacağını sorduk. Güçlü koalisyon, piyasaları rahatlatacak. Erken seçimde ise risk azaltmaya hazırlıklı olun.

Piyasalar, genel seçimden çıkan koa­lisyon sonucu ile birlikte yeni bir dö­neme girdi. Bu dönemin fiyatlaması ilk etapta negatif oldu. Hiçbir parti­nin tek başına hükümeti kurup gü­venoyu alabilecek milletvekili sayısı­na erişememesi ve hatta en çok oy alan AKP'nin (yüzde 41) toplamda 258 milletvekilinde kalması, piyasa­larda şok etkisi yarattı. Koalisyon hü­kümeti kurma ihtimalinin zayıf oldu­ğu düşüncesiyle dolar/TL'de fiyatı 2.8097'ye, Euro/TL'de Euro'daki tüm zayıf görüntüye rağmen 3.1289 test edildi. Gösterge faiz çift haneleri gör­dü. BİST-100 Endeksi, 76.000'in altı­na geriledi.

Sonrasında ise değerlemelerin çok düşmesi, FED'den gelen ılımlı açıklamalar, Euro Bölgesi'nde Yunanistan anlaşması, İran'la nükleer an­laşmaya varılması, koalisyon görüş­melerinin başlaması, piyasaların to­parlanmasını sağladı. Ancak gündem yine siyaset. Bir yandan AKP-CHP koalisyon görüşmeleri devam eder­ken, parti liderlerinden, parti örgüt­lerine 'seçime hazırlanın' yönünde mesajlar veriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bist ci hayri29 Temmuz 2015 06:48

    Bist yolunu cumhura göre çizeçek iki dudak arasında bu zamana kadar yazdı çizdi bozdu oynadı bundan sonrada öyle olacak döviz konuşunca fırladı erken seçim dile getiriyor oda olacaktır ekonomi değerler önemli değil önemli olan gücü kaybetmemek

  • KARTALY32328 Temmuz 2015 15:15

    bıst 30.baz alındığında 3 gün lük zaman zarfında 60 dakikalık grafikde 60 dakkikalık zaman periyotlarını çok iyi değerlendirim panik alım ve satım yapmadan 3 gün içinde çift dip oluşturmanız gerekiyor..

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster