BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kazançları koruyor----

Altın kazançları koruyor

Altın kazançları koruyor
17 Aralık 2014 - 08:37 www.finansgundem.com

Altın, Fed kararı öncesinde kazançlarını koruyor

Altın, yatırımcıların Rusya’nın altın satışı yapma ihtimali karşısında enerji fiyatlarındaki düşüşü değerlendirmeleriyle ve Fed para politikası kararını açıklaması öncesinde kazançlarını koruyor. Fed, iki gün süren toplantısında faiz oranlarındaki artışın zamanlamasını değerlendirdi.

Spot altın, dünkü 1,197.01 seviyesinden Singapur saati ile 12:20’de ons başına 1,196.86 dolar geldi. Kıymetli metal, ABD hisseleri, petrol ve rubledeki düşüş ile dün yüzde 2.5 ralli yaptı. Rublenin reskor düşük seviyeye gerilemesi, Rusya’nın altın rezervlerini satabileceği spekülasyonlarına neden oldu.

5 yılın en düşük seviyelerindeki petrol fiyatları, ABD’de enflasyonun yüzde 2’lik hedefin daha da altına düşeceği endişelerini artırdı. Ekim ayında varlık alım programını sonlandıran Fed, faizleri 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede tutuyor. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Fed’in para politikası kararını açıklaması öncesinde 5 yılın en yüksek seviyesinin altında yatay bir seyir izliyor. Fed 16-17 Aralık’ta yaptığı toplantıda “kayda değer süre” ifadesini kullanmayı sürdürme konusunu değerlendirdi.

Nanhua Futures Co. analistlerinden Xia Yingying, “Herkes Fed’in “kayda değer süre” dilini değiştirip değiştirmeyeceği görmek için bekliyor. Yatırımcılar, olması muhtemel bir faiz artırımı için pozisyon alırken, bu durum ETF akışlarına yansıyor. Rusya’nın altın satışı yapma olasılığı da fiyatlar üzerinde etkili oldu” dedi.

Şubat vadeli altın kontratı, 6 Kasım’dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemi olan 5 günlük düşüşün ardından New York Comex’te yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,197.40 dolardan işlem gördü. Altın destekli en büyük ETF’lein bulunduğu SPDR Gold Trust’taki varlıklar, dün düşüşü 2. güne taşıdı.

Spot gümüş, yüzde 0.8 ile Eylül 2013’ten bu yana en sert değer kaybını kaydettiği 3 günlük düşüşün ardından yüzde 0.9 artış ile ons başına 15.859 dolardan alıcı buldu. Gümüş bu yüzde 19 düştü, 2013’te ise yüzde 36 gerilemişti.

Spot platin, dün Ağustos’tan bu yana en uzun süreli düşüş dönemini göstermesinin ardından yüzde 0.3 değerlenerek ons başına 1,201.38 dolara geldi. Paladyum, üç günlük düşüşü sonlandırmasının ardından yüzde 0.4 yükselerek ons başına 785.22 dolar oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)