Ana SayfaPara Piyasa64 hisse mercek altında---

64 hisse mercek altında

1 / 6
64 hisse mercek altında
04 Ocak 2015 - 08:05 www.finansgundem.com

Hisse senetleri piyasası yıla hızlı başladı. SPK'nın geçtiğimiz ekim ayında aldığı kararları yılın ilk işlem gününde uygulamaya alması, beraberinde panik satışları getirdi. Özellikle sığ hisselerdeki olası manipülasyonu önleme amacı taşıyan uygulama beraberinde hacmin daralmasına neden oluyor. Bu durum satışların artmasında etkili olurken bir günde C ve D grubuna dahil hisse senetlerindeki kayıp yüzde 20'lere çıktı.
Alınan karar gereğince yeni yılla birlikte hisse senetleri eskiden olduğu gibi A, B ve C grubu olarak izlenmeye devam edilecek. Ancak pay piyasası dışında kalan; Gelişen İşletmeler Piyasası, Serbest İşlem Platformu, Nitelikli Yatırımcı İhraç Pazarı ve Gözaltı Pazarı’nda bulunan hisseler yeni oluşturulan D Grubu altında izlenecek. SPK, bu ayrımla birlikte özellikle C ve D grubundaki hisseleri sıkı denetime almak istiyor. Her iki grupta brüt takas uygulaması geçerli olacağı gibi kredili işlem ya da açığa satış da mümkün olamayacak. İşlemler ise tek fiyat sistemiyle gerçekleşecek. Bununla birlikte C grubu ile GİP’te bulunan hisselerde, piyasa yapıcısının bulunması halinde sürekli müzayede sözkonusu olabilecek.
Yatırımcılar ise zaten bir süredir sığ hisselerde yaşanan kayıplara yönelik rahatsızlıklarını dile getiriyorlardı. Kurul’un gayesi ise özellikle sığ hisselerdeki olası manipülasyon ihtimalini düşürebilmek ya da minimize edebilmek. Pay dağılımına baktığımızda; piyasadaki 214 hisse senedinin A grubunda, 103 hisse senedinin B grubunda, 48 hisse senedinin C grubunda, 65 hisse senedinin ise D grubunda yer aldığını görmekteyiz. borsada işlem gören toplam 430 hisse senedi bu uygulamayla 4 ayrı gruba ayrılmış oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ender DOSAN04 Ocak 2015 16:45

    Madem öyle niye halka açıyosunuz bu abidik gubidik şirketleride milleti yakıyorsunuz bence tüm hisseler A grubundaki gibi çalışmalı yoksa alıcısı satıcısı görünmeyen tahtanın kime faydası var adam gibi kararlar almalı ve ortamı kumarhaneden çıkarmalı yazık hepimize yazık

  • fafa04 Ocak 2015 15:38

    C ve D GRUBU İLE İLGİLİ KARARLARI ANLAYAN VAR MI, YA DA KAÇ KİŞİ ANLAR?

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster