BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Katilim Bankasi'ndan 155 milyon dolarlık sendikasyon----

Ziraat Katilim Bankasi'ndan 155 milyon dolarlık sendikasyon

Ziraat Katilim Bankasi'ndan 155 milyon dolarlık sendikasyon
05 Mayıs 2016 - 16:56 www.finansgundem.com

Ziraat Katilim Bankasi toplamda 155 milyon ABD dolari tutarinda murabaha sendikasyonu temin etti

Ziraat Katılım Bankası toplamda 155 milyon ABD Doları tutarındaki murabaha sendikasyonunu başarı ile tamamladı. Ziraat Katılım, 27 Nisan 2016’da gerçekleştirilen işlem ile murabaha sendikasyonu piyasasına başarılı bir giriş yapmış oldu.

Euro ve Dolar olmak üzere iki para biriminde 367 gün vadeli ve toplamda 75 milyon ABD Doları tutarında murabaha sendikasyonu temin edilmesi için Bank ABC Islamic, Dubai Islamic Bank PJSC, HSBC ve Warba Bank olmak üzere dört bankaya düzenleyici olarak yetki verilmiş, Bank ABC Islamic ayrıca koordinatör görevini üstlenmiştir.

Gösterilen ilgi ve beklenenin üzerindeki talep nedeniyle Ziraat Katılım tarafından 155 milyon ABD Dolarına yükseltilen murabaha sendikasyonu faizsiz finansman prensiplerine uygun olarak yapılandırılmış ve 3 aylık Libor/Eurbior üzerinde % 1,10 marj ile fiyatlanmıştır.

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan murabaha sendikasyonuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gerçekleştirdiğimiz ilk murabaha sendikasyonu, Bankamızın büyüme yolundaki önemli kilometre taşlarından biri oldu. Murabaha Sendikasyonuna gösterilen ilgi ve beklenenin üzerinde gerçekleşen katılım, hem Ziraat markasına hem de ülke ekonomisine gösterilen güvenin işaretidir.

Bu işlem bizim için Ziraat Katılım’ın tanıtımı ve Uluslararası piyasalara girişi için gerçekten ayrı bir öneme sahip. Bankamız henüz 1. yılını tamamlamamışken böyle bir başarıya imza atmış olmakla birlikte, önümüzdeki yıllarda daha yüksek meblağlı işlemlere imza atmayı hedefliyoruz. Piyasanın murabaha sendikasyonumuza olan ilgisi ve beklenenin üzerinde talep gelmesi bizi oldukça memnun etti. Sonuç olarak biz de artan talebi karşılayarak 155 milyon ABD doları almanın uygun olacağını değerlendirdik.” dedi.
Osman Arslan temin edilen kaynağı, Girişimci KOBİ’ler öncelikli olmak üzere müşterilerinin işletme ve dış ticaret finansmanı işlemlerinde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)