BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan AB'den yine destek alabilir!----

Yunanistan AB'den yine destek alabilir!

Yunanistan AB'den yine destek alabilir!
20 Ekim 2016 - 14:38 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği tarafından Yunanistan'a yapılacak para desteği ülke ekonomisinde büyük canlılık yaratabilir

FINANSGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Birliği liderleri bugün Brüksel'de toplanacakken, liderlerin ajandasında mülteci krizi konusu var ve muhtemelen bazı ülkeler ekonomilerinin bunu kaldıramayacağını tekrar edecekler. Yunanistan ise bunlardan birisi olmayabilir.

Geçmiş altı yıl içinde binlerce mülteci Ege etrafından Yunanistan'a geldi ve bu da ülkeye kısa süreli de olsa, teşvik olarak geri döndü. Şimdiye kadar yüz milyonlarca Euro göçmen ve sığınmacılar için barınak amaçlı kullanıldı. Bu süreçte de sosyal çalışanlardan mühendislere kadar binlerce insan Yunanistan'da kalan mültecilere yardım amaçlı uluslararası organizasyonlar tarafından ülkeye gönderildi.

Hatta hükümet tarafından Nisan ayında sunulan raporda da, Yunanistan gayri safi yurtiçi hasılasının nötr konumdan yüzde 0.3 oranında büyümeye geçtiği aktarılmıştı.

Avrupa Birliği tarafından Yunanistan'a bu yıl da mülteci krizi odaklı 200 milyon Euro para desteği sağlanacak. Belki bu çok büyük bir rakam olarak gözükmeyebilir fakat Yunanistan ekonomisi oldukça dar konumda ve yatırımlara yılda sadece 700 milyon Euro harcanıyor. Dolayısıyla bu destek fonu ülke ekonomisinde büyük farklılık yaratabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)