BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi 1.3 milyar dolar sendikasyon kredisi aldı----

Yapı Kredi 1.3 milyar dolar sendikasyon kredisi aldı

Yapı Kredi 1.3 milyar dolar sendikasyon kredisi aldı
10 Ekim 2017 - 09:34 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Bankası 367 gün ve 2 yıl 1 gün vadeli olmak üzere 17 ülkeden 37 bankanın katılımı ile 1.3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi aldı

FİNANSGUNDEM.COM

Jeopolitik riskler ve ABD’nin vize engelinin yaşandığı bir dönemde 17 ülkeden 37 banka Yapı Kredi Bankası’na 1 milyar 350 milyon dolar kredi sağlayarak Türkiye’ye güvendiklerini gösterdi. Yapı Kredi Bankası’ndan KAP’a yapılan açıklamada, “Bankamızca uluslararası bankalardan 367 gün ve 2 yıl 1 gün vadeli iki ayrı dilimden oluşan toplam 1 milyar 350 milyon ABD Doları sendikasyon kredisi sağlanmıştır” denildi.

17 ÜLKEDEN 37 BANKA KATILDI

Kredi sözleşmesi, 17 ülkeden 37 bankanın katılımı ile (411,3 milyon ABD Doları ve 799,7 milyon Avro) ABD ile vize krizinin patlak verdiği 9 Ekim 2017 tarihinde imzalandı. Dış ticaretin finansmanı amaçlı kullanılacak olan kredinin toplam maliyeti; bir yıllık dilimde Libor + 135 baz puan ve Euribor + 125 baz puan ve iki yıllık dilimde Libor + 220 baz puan ve Euribor + 210 baz puan olarak gerçekleşti.

Dünya’daki belirsizlik nedeniyle zorlu faaliyet ortamına rağmen Yapı Kredi’nin fonlama kaynaklarını güçlendirmeyi ve çeşitlendirmeyi sürdürdüğünü belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın şu değerlendirmede bulundu: “Küresel piyasalarda her geçen gün artan belirsizlik ve volatiliteye rağmen, saygın finans kuruluşlarının yüksek talep gösterdiği bu sendikasyon kredisi bir anlamda Türkiye ekonomisine ve Yapı Kredi’ye duyulan sağlam güvenin önemli bir göstergesi. Sene başından bu yana eurobond ihracı ve sendikasyon ile 3,8 milyar dolara ulaşan kaynağın ardından imzaladığımız bu başarılı anlaşmadan sağladığımız krediyi dış ticaretin finansmanında kullanacağız. Müşteri odaklı bankacılık anlayışımız doğrultusunda ihracatı ve ülke ekonomimizi desteklemeye devam edeceğiz.”

Sağlanan sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü Bank of America Merrill Lynch International Limited ve ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş., düzenleyiciliğini Bank of America Merrill Lynch International Limited, aracılığını ise UniCredit Bank AG, London Branch üstlendi.

DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

ABD başta olmak üzere dünyanın önemli bankalarının Türkiye’ye güvenini gösteren kredi açıklaması sonrası TL değer kazanmaya başladı. Son günlerde 3.70 liranın üzerinde seyreden dolar bugün açılışta 3.68 liraya kadar geriledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E. Göy10 Ekim 2017 10:43

    BORÇ DÖVİZ ALMAKTAN YORULMADINIZ MI ? YETER YAHU ÜLKEMİZİ BORÇTAN BATIRACAKSINIZ KİM/NASIL ÖDEYECEK BU KADAR DÖVİZ BORCUNU ?