BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringYabancılar ‘leasing’e gelecek----

Yabancılar ‘leasing’e gelecek

Yabancılar ‘leasing’e gelecek
01 Aralık 2012 - 03:17 www.finansgundem.com

AVRUPALI yatırımcılar finansal kiralama (leasing) şirketlerinin de kapısını çalmaya başladı

YapıKredi Leasing Genel Müdürü Nurgün Eyüboğlu, yeni çıkan kanunun finansal kiralama sektörünü yeniden tanımlama fırsatı sunduğunu belirterek, “Kanunun sektöre getireceği yenilikler yabancıların dikkatini çekti. Avrupalı finansal kiralama şirketlerinin sektöre olan ilgisi son dönemde arttı. Satın almalar ortaklıklar olabilir” dedi.
NOTER ONAYI KALKIYOR
YapıKredi Leasing’in yıllık bir milyar dolarlık işlem hacmi ile sektörde lider olduğunu söyleyen Eyüboğlu, “Sektörün büyümesi ve yabancı oyuncuların da bu alana girmesi, reel sektöre yarayacak” diye konuştu. Hürriyet'e yeni kanunla 4 yeni ürünün geldiğini kaydeden Eyüboğlu şunları anlattı: “Eskiden her işlemin noter huzurunda yapılması gerekiyordu. Bundan sonra BDDK’ya bağlı bir birlik geliyor. İşlemler bu birliğin onayı ile hızla sonuçlanacak. Bugüne kadar hep bir mal kiralaması yapılıyordu, bundan sonra hizmet kiralaması da olacak. Yani şirketler bizim kiraladığımız makinaları kullanacaklar. Projeleri bitince de bize geri verecekler. Diğer 3 yeni ürün ise, sat-geri kiralama (konut ve evi ipotek ettirerek finansman), software leasing, bütünleyici parça ve eklenti malların kiralanması.”
Yat için 30 milyon dolar
SON dönemde yat finansmanı gibi işadamlarının ihtiyaç duydukları finansmanı sağlamaya yöneldiklerini söyleyen Nurgün Eyüboğlu, “1.5 yılda 50 yatın finansmanını sağladık. 30 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştık” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)