BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakVatandaş bankadan satılıklara yöneldi----

Vatandaş bankadan satılıklara yöneldi

Vatandaş bankadan satılıklara yöneldi
02 Eylül 2015 - 07:09 www.finansgundem.com

Son dönemde bütün satılık ilanlarında olduğu gibi icradan satışa çıkan gayrimenkul ilanlarında da büyük artış yaşandı

İcralık gayrimenkul porföyleri genişleyen bankalar rotasını belirledi. Daha uygun fiyata ev, arsa ya da işyeri almak isteyen vatandaş da bankadan satılık gayrimenkul ilanlarına yönlendi.

2015 yılı içinde icradan satılık konut, arsa ve işyerlerinin sayısında büyük artış yaşandı. Hurriyetemlak.com'dan alınan verilere göre; 'Bankadan Satılık Gayrimenkul' ilanlarının sayısı 2014 yılı sonundan bu yana tam yüzde 250 oranında artış gösterdi. İcradan satılık gayrimenkul portföylerinde büyük artış olan bankalar, rotayı Hürriyet Emlak'ın 'Bankadan Satılık Gayrimenkul' uygulamasına çevirdi.  

Bankaların elinde bulunan gayrimenkul sayılarının artacağı öngörülerek; bu gayrimenkulleri son kullanıcılara kısa yoldan ulaştırmak amacıyla kurulan sisteme kullanıcılar kadar bankalardan da ilgi yoğun oldu. Piyasaya göre daha cazip fiyatlarla emlak bulma imkanı sunan uygulama, konut, işyeri ve arsa alıcılarını cezbetti.

SATIŞ SÜRECİ HIZLANIYOR

Bankaların kendi portföylerinde yer alan gayrimenkuller piyasa şartlarına göre daha uygun fiyatlarla tüketicilere sunuluyor. Proje kapsamında anlaşma yapılan bankalar portföylerindeki gayrimenkulleri çok kısa sürede satma imkanı buluyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)