BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk cemaatleri Umre'de birbirine girdi!----

Türk cemaatleri Umre'de birbirine girdi!

Türk cemaatleri Umre'de birbirine girdi!
28 Nisan 2017 - 18:27 www.finansgundem.com

İsmailağa Cemaati'ne bağlı olduğu iddia edilen iki grubun Umre için gittikleri Mekke'de kavga ettikleri, çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi

İsmailağa Cemaati'ne yakın olduğu iddia edilen Kıyam-Der ve Fatih Medreselerine bağlı iki grubun Umre için gittikleri Mekke'de kavga ettikleri iddia edildi. Kavganın 25 Nisan akşamı, Kabe’ye bir km uzaklıktaki otel önünde gerçekleştiği belirtiliyor. Sözlü sataşmayla başlayan kavga nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı, yaralıların hastaneye kaldırıldıkları açıklandı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yaşanan kavga sonrası iki grup sosyal medya ve resmi internet sitelerinden hastane fotoğrafları yayınlarken, yaptıkları  açıklamalarda birbirlerini suçladılar.

KIYAM-DER'İN AÇIKLAMASI

Kıyamder'in Facebook sayfasından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kutsal topraklarda dahi fitne ateşini körüklemekten geri durmayan Masum Bayraktar ve müntesipleri kirli hesapları uğruna kendilerinden beklendiği gibi hiç bir zaman tasvip etmediğimiz görüntüler oluşmasına sebebiyet vermişlerdir. Masum Bayraktar ve müntesiplerinin genelde camiamız, özelde derneğimiz ile ilgili yaptıkları yayın ve algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz.

FATİH MEDRESELERİNİN AÇIKLAMASI

Kavganın diğer tarafı Fatih Medreseleri'nden yapılan açıklamada ise diğer grup için 'Karagümrük Çetesi' ifadesi kullanıldı, "Fatih Medreseleri genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi, Umre vazifesini ifa etmek için kalabalık bir kafile ile kutsal topraklara gitti. Her şey çok mükemmel geçiyordu. İslam ahlakından zerre nasibi olmayan sözde bir umreci bir grup, dün akşam 21:00 sularında Mekke’deki otel lobisinde Masum Bayraktar Hoca Efendiye ve kafilesine hunharca saldırdı" denildi. 

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 3mr329 Nisan 2017 22:57

    Çok utanç verici şeyler Türkiyede O güzel kutsal topraklara gitmek için imkan bulamayan yanıp tutuşan insanlar aklıma geldi yazık...

  • Medreseli29 Nisan 2017 17:07

    Olayları çarpıtıyorlar kimse burada birbirne girmedi Yatsı namazını Kabe de kılıp sakin bir şekilde aileleri ile oteline dönmekte olan kardeşlerimize ki içlerinde bizzat bende 3yaşında kızım ile vardım oraya yeni gelen sözde ihramlı umreci ama özde saldırmaya hazırlnamış 150 kişi Hocalarımıza küçük kızları yanlarında olmasına rağmen hiç acımadan saldırdılar Ahirette herşeyin kıymeti anlaşılacak ama sizin gibilerin ağzına laf verildiği için bunu yapan o mağlum çete nasıl hesap verecek bilemiyorum

  • ALTAN 29 Nisan 2017 09:45

    ALLAHIN EMIN KILDIĞI BELDEDE KAVGA EDIP KAN DÖKTUNUZ.MUBAREK 3 AYLARDA MILLET TAVAF YAPARKEN SİZ SOPA YEDİNİZ.BİZ TÜRKLERİ REZİL ETTİNİZ.NASİBİNİZ BUYMUŞ.İSTİŞARE EDIN HOCALARINIZA SORUN VE TEKRAR O TOPRAKLARA GİTMEYIN

  • Yok edilmeliler29 Nisan 2017 02:53

    Geçmiştede iblistiler,günümüzdede iblisler...cemaatler yok edilmelidir

  • neyle gelirsen gel, kul hakkiyla gelme29 Nisan 2017 01:14

    inandiklari sey, kabede gunahlarindan arinmak ve artik insanlari kirmamak, af dilemek. birbirlerine haklari gecmisken , seytan yerine birbirlerini taslamisken bunlari Allah niye affetsin.

  • HADİ ORADAN.28 Nisan 2017 21:29

    Papazlar kavga etmiş normaldir şunlara bir bakın hiç insan dermisiniz birde cemaatin adını lekeliyorlar şeytanın uyrukları bunlar.

  • ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN..AMİN28 Nisan 2017 21:07

    KENDİ EVLATLARINI DAHİ DİN VE VATAN VATANDAŞ SEVGİSİ AKABİNDE İNSAN SEVGİSİ VE SAYGISINA DAYALI YETİŞTİREMEYENLERİN BIRBAŞKALARINI TERBİYE ETMEYE ÇALIŞMALARI NE KADAR KOMİK DEĞİL Mİ?

  • D.demirkan 28 Nisan 2017 20:49

    MUKATTES GÜZELİM KUR ANI KENDİ EMELLERİ İÇİN NASIL İSTİSMAR EDİYORLAR YOBAZLAR. BAŞIMIZA NE GELDİYSE BU CEMAATLARDAN GELDİ.İNSANRARIN DİNİ DUYGULARINI SÖMÜRÜYORLAR.CEHENNEM ZOBONELERİ. BUNLARI GÖRDÜKÇE İNSANI DİN SOGUTUYORLAR.

  • mali28 Nisan 2017 19:47

    Bunlar Allah'ın huzurunda ibadette iken bile böyleyse gidecekleri adres iyi bir yer değil.

  • ÇÖZÜM28 Nisan 2017 19:33

    BİR yorum adlı kullanıcı dikkat edersen kavga eden insanlar kendilerine cemaat, tarikat demiyorlar, islami bilgisi, eğitimi eksik olan insanlar onlara gruplaştırıyor, kategorize ediyor. Dinimizin kaynağı 4’tür. Kur’an Kerim, Peygamberimizn sünnetleri, icma, Kıyas’tır.

  • dsd28 Nisan 2017 18:42

    Ne diyelim...İyi olan kazansın...

  • bir yorum28 Nisan 2017 18:40

    İşte görüyorsunuz değil mi cemaatlerdeki birbirlerine husumet besleyenler bunu Kutsal Toprak sayılan Mekkeyede taşıdılar.Ey kendisini müslüman olarak gören insanlar islamda cemaat,tarikat,tasavvuf yoktur.Bunlar sonradan uydurulmuştur.Bu cemaatlere yönelik hadislerin hepsi uydurmadır.İslam Kur'andır Kur'anda islamdır.Bir müslüman için Kur'an yeterlidir.Bu din taciri cemaat,tarikat ve tasavvuflara meyletmeyin.Eğer islamı yaşamak istiyorsanız sadece Kurâna başvurun ve Allaha tevekkül edin.Emin olun önceden anlamadığınız ayetleri sonra gittikçe anlamaya başlayacaksınız.Bundan emin olun.