BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞimşek: Ceza gelirse Halkbank öder----

Şimşek: Ceza gelirse Halkbank öder

Şimşek: Ceza gelirse Halkbank öder
12 Ocak 2018 - 10:03 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Halkbank'a bir ceza gelirse bunu Halkbank öder. Halkbank için borçlanmayız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine'nin borçlanmasının Halkbank'a gelebilecek olası bir ceza ile ilgili olmadığını söyledi.

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, borçlanmanın Halkbank'a gelebilecek bir ceza için hazırlık olduğu iddialarını yalanlayan Şimşek, yılın ilk çeyreğinde Hazine'nin her zamankinden daha fazla iç borç geri ödemesi olduğunu kaydetti.

Şimşek, "Enflasyonda gelinen nokta, küresel belirsizlikler tüm bunların Hazine'nin borçlanma maliyetlerine orantısız şekilde yansımasını engellemek amacıyla önden biraz yüklemeli bir borçlanma politikası yürüttük. Halkbank'a bir ceza gelirse bunu Halkbank öder. Halkbank için borçlanmayız" dedi.

Şimşek, "Halkbank veya finans sisteminin başka bir bileşeni kararlardan dolayı sıkıntıya düşerse gereken desteği veririz dedim ama maksadım likidite desteği manasındaydı. Dolayısıyla çok yüklü bir ceza gelecek de buna önceden hazırlık, gibi bir düşünce yok. Hazine'nin güçlü nakit tutmasının ne Halkbank ile ne de geçmişte iddia edildiği gibi erken seçimle ilgisi var" şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nedim13 Ocak 2018 12:23

    Bu açıklama ile dün hissenin canına okudu,,,böyle manipilasyon yapılmaz ki.

  • Ceza13 Ocak 2018 00:43

    Ceza gelirse rüşvet alanlar ödesin. Benim suçum ne?

  • bu dünyadan biri12 Ocak 2018 11:31

    Dün Abd ye dava açarız diyordu dış işleri bakanı, bugün cezayı öderiz diyorsunuz. Dünkü haberde de demişim iç siyasete oynamayın diye. Bakan Şimşekin yorumu daha mantıklı ama Halkbankta devletin bunu millet bilmez ki.

  • erol g.12 Ocak 2018 10:41

    Ceza gelirse Ülkemizdeki abd şirketlerine cezanın 10 katı ceza yazılmalıdır ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN TÜTÜNDEN YAPILAN SİGARALARA KATTIKLARI KALİTESİZ TÜTÜNLER İNSANLARI ÖKSÜRTÜYOR BÜYÜK İHTİMALLE TÜTÜN YETİNE OT KULLANIYORLAR BU NEDENLE SAĞLIĞA AYKIRI SİGARA ÜRETİP SATMAKTAN 40 MİLYAR TL CEZA YAZILMALIDIR KALİTESİ COLA SATIYORLAR COLA ŞİRKETLERİNE DE 40 MİLYAR TL CEZA YAZILMALIDIR