BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'tan flaş Türkiye açıklaması!----

Sberbank'tan flaş Türkiye açıklaması!

Sberbank'tan flaş Türkiye açıklaması!
15 Mart 2016 - 16:39 www.finansgundem.com

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın CEO'su Herman Gref, Türkiye faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın CEO'su Herman Gref, Türkiye faaliyetlerine yönelik konuştu. CEO, "Türkiye'deki faaliyetlerimizden son derece memnunuz" dedi. Diğer yandan, 2015'in son çeyreğinde ise bankanın net karının, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 48 artarak 72,6 milyar rubleye (yaklaşık 1,03 milyar dolar) ulaştığı belirtildi.

Rus bankanın net karı, geçen yıl 2014 yılına göre yüzde 23 azalarak 222,9 milyar rubleye geriledi.

Türkiye’de Denizbank’ın da sahibi olan Sberbank tarafından yapılan açıklamada, şirketin 2015 karının, bir önceki yıla kıyasla 67,4 milyar ruble ve yüzde 23 azalarak 222,9 milyar rubleye (yaklaşık 3,17 milyar dolar) düştüğü bildirildi.

2015 yılının zor makroekonomik koşullar içerisinde geçtiğine dikkati çeken açıklamada, bankanın bu zor duruma rağmen net faiz ve komisyon gelirlerindeki toparlanma ve harcamalardaki sıkı kontrol sayesinde iyi bir performans kaydettiği vurgulandı.

Açıklamada, bölgesel bankaların güçlendirildiği ve merkez ofislerinin işlevselleştirildiği, İnternet üzerinden Sberbank hizmetlerini kullananların sayısının da 25 milyona çıktığı bilgisine de yer verildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin16 Mart 2016 00:16

    Bu arada, yazdiklarim kesinlikle yanlış anlasilmasin lütfen, amacım Denizbank a yönelik değil, benim tavrim Ruslara, gecmisimiz ve su anki durumumuz malum, Denizbank a yönelik herhangi bir yorumum yok, sonuçta yerli birisi alır banka yerli olur banka yine bizim bankamız elbet.Yanlis bişiy söylediysem özür dilerim.

  • denizbank15 Mart 2016 23:34

    Iyi banka...memnunum..hizmet iyi..

  • yuh15 Mart 2016 23:27

    yerli milli işbankası var aklıma geliveren dahasınıda bulursun ama arap Avrupa rus rum ab+abd hayranları doymayın enayiliğinize....

  • Metin15 Mart 2016 21:02

    Aferin aferin devam etsinler Rus Bankasını zengin etmeye... Çok memnun muş muş Türkiye deki Denizbank faaliyetlerinden...Tabi memnun olurlar;bizde bu kadar angut, bu kadar kimindir neyindir sorgulamadan kullanan zirtapoz oldukça daha çok ekmek yerler bu ülkeden...Ey vatandaş, doyma enayiligine...Onlar değil zaten onca Türk ü sürgüne gönderen, onlar yüzünden değil zaten Allahu Ekber dağlarında verdiğimiz 90 Bin Şehit...Yarın sormicaklar mi sana öte tarafta, biz bu vatan için hele bi de onların yüzünden donarak canımızı verdik, sen ne demeye....diye...Aah Ah Ülkem...