BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in aşçısının marifetleri----

Putin'in aşçısının marifetleri

Putin'in aşçısının marifetleri
22 Şubat 2018 - 06:10 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe, ABD seçimlerine müdahalede başrol oynadığı ortaya çıkan Putin'in aşçısı Prigozhin'in marifetlerini köşesine taşıdı. Sandviççi dükkanıyla iş hayatına atılan Prigozhin, şu anda Rusya'nın sayılı ruble milyonerleri arasında

Geçen hafta cuma günü ABD’nin hukukçu uzmanı kamu çalışanı Robert S. Müller koca bir yıl çalışıp, neredeyse 40 sayfalık ve de 13 kişiyle, üç grubu içeren ve Rusya’nın lehine ve Hillary Clinton’ın aleyhine çalışmaktan itham edilen kişilerin marifetleri hakkında bir rapor hazırlamıştı.

Fakat ABD’nin Rusya listesinde başrolde, 56 yaşına gelmiş Rus vatandaşı Prigozhin’in adı yer almaktaydı. Tabii Prigozhin her şeyi reddediyordu. Ama tam Sovyetler Birliği çöktüğünde hapse giren ve çıkınca da işletmeye başladığı sandviççi dükkanıyla ve diğer işleriyle dolar milyarderi olan, sonra çok popüler lokantalar açan ve bugün de Putin dükkana geldiği zaman, Putin’in yemeklerini yapan aşçı olan ama aynı zamanda Putin’in uluslararası siyasi işlerini de yöneten Prigozhin, tüm Ruslar gibi ABD seçimlerine Rus müdahalesi olduğunu reddediyordu.

Prigozhin’in ABD’de iki şirketi vardı ve bu şirketler Putin için Batı’nın parçalanması ve hatta dağılması konusunda çaktırmadan aktivite yapmaktaydı. ABD’deki faaliyetleri için de Eylül 2016’dan bu yana, aylık 1.2 milyon dolar bütçeyle çalışıyorlardı. Müller Aralık 2016’dan beri Rus ekiplerinin suçlarının özetini yazmakla meşguldu.

Prigozhin’in iki çocuğu, bu siyasi dümenlere karışmıyorlardı ama babanın zenginliğinden aşırı doz faydalanıyorlar ve çekilen resimler de ABD istihbaratçılarına aile hakkında oldukça geniş fikir veriyordu. Oğlu Pavel bir resimde 35 metrelik bir aile yatında gezmekteydi. Kızları Polina ise Karadeniz’deki bir yazlıkta resimler çektiriyor ve denize giriyordu. Ama aile St.Petersburg’da kalıyordu. Ve Putin geldikçe de ‘aşçı milyarder baba’ patron Putin’in yemeklerini hazırlıyordu.

St.Petersburg’da çıkan bir gazete, St.Petersburg’da 304 ruble milyarderi olduğunu yazıyordu. Aşçı Prigozhin’in ise istatistiklere göre, 83’üncü zengindi. Görünüşte 11 milyar rublesi vardı.

Prigozhin 1961 doğumluydu. 1961’de Leningrad veya diğer adıyla St.Petersburg’da doğmuştu. Sporcu bir adamdı ve kayak şampiyonluğu vardı. Ama 1981’de gençlikte soygun yaparak girdiği hapisten, ancak 9 yıl sonra çıkabilmişti. Sonunda denizde yüzen bir lokanta yapmış ve yüzen Lokanta St.Petersburg’un en şöhretlisi olmuş ve de Putin, Jacque Chirac ve de eşi, ve Başkan George Bush 2002’de, o lokantaya gelmişlerdi. Ayrıca Prigozhin Suriye’nin petrol varlığını koruyarak, karşılığında büyük servet sahibi de olmuştu.

Ama bundan sonra servetini harcayabilecek kadar serbest olabilecek mi pek belli değil!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)