BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMurat Ülker yapılandırmanın detaylarını anlattı----

Murat Ülker yapılandırmanın detaylarını anlattı

Murat Ülker yapılandırmanın detaylarını anlattı
25 Nisan 2018 - 05:47 www.finansgundem.com

Murat Ülker, “Kısa vadeli 400 ayrı kredi borcumuz vardı. Hepsini kapatıp uzun vadeli tek borca indirmek istedik. Bankalar, “Varlıklarım 6.5 milyar dolarlık borcu kapatır, üstüne de bana 15 milyar lira kalır” deyince ikna oldu” dedi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bankalarla uzlaşmaya vardığı yapılandırmayla ilgili ayrıntıları anlattı. Vahap Munyar, Hürriyet'teki yazısında, Ülker'in açıklamalarına yer verdi. İşte o yazı: 

Yıldız Holding’in bankalara 6.5 milyar dolarlık kredi borcu pazarlığına ilişkin mektubu göndermeden 5-6 ay önceydi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, şirketteki kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptı: 

- Şirketlerimizin bankalardan kullandığı 400 ayrı kredi var. Hemen hepsi spot ve rotatif krediler. Yani, vadeleri 6 ay ile 1 yıl arasında değişiyor. Yani, günde 1’den fazla krediye denk geliyor. Bu kredilerin vadelerini uzatmak için bir formül bulmalıyız.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ey25 Nisan 2018 22:21

    Şok halka arz edilip elde edilen gelir ile holding in kredisi ödenecek. Kısa vadeli 6,5 milyar olan kredi borcu 8 yıla uzatılınca kaç tl oldu? Varlıklarınız buna da yetecek mi? Bi de şuna çok güldüm. United biscuits, Godiva ve Ülker İngiltere’de sinerji olsun diye gitmiş. Arkadaş sen Türkiye’de sinerji yapamadın mı? Yoksa bir gün yurt dışındayken twitlerden mesaj yazıp; ben gittim varlıklarım borçlarımı karşılıyor şirketimin iflasını istiyorum burda sinerji yapıyorum mu dersin Vah milletim vah.

  • mg25 Nisan 2018 17:12

    Borçlarını yapılandırmak isterken Borsaya açılışı pek anlayamadım,

  • erol g.25 Nisan 2018 13:14

    GÖZDE'NİN HİSSE BAŞINA 5 TL DEN FAZLA KÂRI VAR AMA BİR LOT HİSSE 5 TL DAHİ ETMİYOR gel de çık işin içinden

  • Bika25 Nisan 2018 09:58

    9 milyar dolar borç,10 milyar dolar olduğu iddia edilen mal varlığıyla ödenmesi zor olacak. Kredi borcunu ödemekte zorlanan şirketlerin halka açılması KY'ler için sıkıntı yaratıyor.