BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoskova'da bakanlar zirvesi----

Moskova'da bakanlar zirvesi

Moskova'da bakanlar zirvesi
24 Nisan 2018 - 08:29 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 23 Nisan günü ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde Rusya'da bir görüşme gerçekleştirdi

Pazartesi günü Moskova'da Türk-Rus "bakanlar zirvesi" gerçekleşti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri ele almak üzere Rusya'yı ziyaret etti. Zeybekci, başkent Moskova'da Rus-Türk Hükümetlerarası Komisyonu Eş Başkanı ve Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev (fotoğrafta) ile görüştü.

Novak ile yaptığı görüşmede Türkiye ve Rusya arasındaki mevcut ticari ve ekonomik ilişkileri ele alan Nihat Zeybekci, yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik pozitif yönlerin ele alındığı ve sorunların çözülmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Zeybekci, Tkaçev ile de tarım alanında Türkiye ve Rusya arasında tarım sektöründe iş birliğine yönelik adımları değerlendirdi.

Zeybekci görüşmelerle ilgili şu açıklamarı yaptı:

"Moskova’daki temaslarımız kapsamındaR usya Tarım Bakanı Aleksander Tkacev ile bir araya geldik. Türkiye ve Rusya olarak tarım alanında da her iki tarafın menfaatlerini buluşturmayı hedefliyoruz

Enerji Bakanı Aleksander Novak ile mevcut ticari ve ekonomik ilişkilerimizi son derece geniş kapsamlı olarak ele aldık. İlişkilerimizdeki pozitif yönleri artırmak ve sorunlarımızı çözmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz"

Bu ziyaretlerin ardından Rusya, yarından itibaren 5 Türk şirketine daha domates yasağını kaldırma kararı aldı. Rusya Federal Tarım Ürünleri Denetleme Ajansı (Rosselhoznadzor), bu ay denetimden geçirilen 5 Türk şirketinin daha 24 Nisan'dan itibaren Rusya'ya domates sevkiyatı yapmasına izin vereceğini açıkladı.

Rosselhoznadzor'un açıklamasında şöyle denildi:

''Türkiye'ye 16-20 Nisan 2018 tarihlerinde yaptığımız ziyaretin sonucunda, Türkiye Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın garantisiyle 24 Nisan 2018 tarihinden itibaren Türkiye'den Rusya'ya 5 Türk şirketinin daha domates sevkiyatı yapmasına izin verme kararı aldık.''

Rusya, 1 Ocak 2016'da Türkiye'den domates sevkiyatını yasaklamıştı.

Rosselhoznadzor, Aralık 2017'de yapılan ilk denetimin ardından, 15 Türk şirketina yasağı kaldırmıştı.

Rosselhoznadzor'un verdiği son izinle birlikte yılda 50 tonluk kota çerçevesinde Rusya'ya domates gönderebilecek Türk şirket sayısı 20'ye çıkmış oldu.

Yasak öncesinde Türkiye, Rusya'ya yılda 360 ton domates sevkiyatı yapıyordu. (Bllomberg, Sputnik)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)