BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilli tüfek Mehmetçiğe teslim edildi----

Milli tüfek Mehmetçiğe teslim edildi

Milli tüfek Mehmetçiğe teslim edildi
11 Ocak 2017 - 17:03 www.finansgundem.com

Seri üretimi tamamlanan ilk parti Milli Piyade Tüfeği, törenle Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, her türlü arazi ve hava şartlarında görev yapacak MPT-76'nın seri üretimi tamamlanan ilk partisinin, düzenlenen törenle Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim edildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası'ndaki Milli Piyade Tüfeği'nin (MPT-76) teslim töreninde yaptığı konuşmada, silahın yapımında emeği olanlara teşekkürlerini sundu.

MPT-76

Milli bir piyade tüfeğinin tasarlanması ve seri üretimine hazır hale getirilmesine yönelik proje MKEK ana yükleniciliği, Kalekalıp alt yükleniciliğinde 2009’da başlamıştı. “Modern Piyade Tüfeği” isimli proje sonucunda MPT-76 tasarlanıp geliştirildi ve seri üretimi için de sipariş verildi. MPT-76’ya yönelik hem Milli Piyade Tüfeği hem de Modern Piyade Tüfeği isimleri kullanılıyor. 76 ise 7.62 mm çapından geliyor. MPT-76’nın Türkiye dışında da bazı ülkelerde test ve incelemeye tabi tutulduğu ve beğenildiği kaydediliyor. Türkiye dışında da satışı ihtimalinin yüksek olduğu vurgulanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)