BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMehmetçik Vakfı o avukatın bağışını iade etti----

Mehmetçik Vakfı o avukatın bağışını iade etti

Mehmetçik Vakfı o avukatın bağışını iade etti
13 Şubat 2018 - 03:26 www.finansgundem.com

Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Musa Özalkan'ın emekli ikramiyesi ve otomobiline haciz koyduran avukatın Özalkan adına Mehmetçik Vakfı'na yaptığı 18 bin liralık bağış, vakıf yetkililerince iade edildi

Mehmetçik Vakfı tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın emekli ikramiyesi ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat Emine Gün'ün, vakfın internet sitesi üzerinden Özalkan adına yaptığı 18 bin lira bağışın kabul edilmediği belirtildi.

Mehmetçik Vakfının internet sitesindeki açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında, "Utandıran davada avukat da harekete geçti. Mehmetçik Vakfına bağış yaptı" şeklinde haberler yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın icrası sırasında ilk şehidimiz olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan adına, 2009'da karıştığı trafik kazasından dolayı başlatılan icra takibi sebebiyle şehadet sonrası aziz şehidimizin emekli ikramiyesinden avukatlık vekalet ücreti olarak kesilen ve karşı tarafın avukatı Emine Gün tarafından vakfın internet sayfası üzerinden, kredi kartından 12 Şubat'ta saat 13.48'de, şehidimiz adına vakfımıza bağış olarak yatırılan 18 bin liranın, Mehmetçik Vakfı tarafından kabulü uygun bulunmamış ve aynı gün saat 17.08'de bağışı yapan şahsın kredi kartına iade edilmiştir."


Afrin şehidi Musa Özalkan

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • enn rezil..13 Şubat 2018 17:30

    avukatlık hep sahte rapor. yalan dolan mesleği. işinin hakkını veren dürüst çok az avukat var. avukatların yalancılığı ikiyüzlülüğü yüzünden hukuk yok..

  • Oruç13 Şubat 2018 16:33

    Buradaki avukat ve alacaklı yanlısı yorumları esefle okuyorum şehidimizin kırkı çıkmamış hemen haciz koymuş bi aileyle görüşür önce içinde vicdan olan olmadımı bir tsk mensubu olarak biz para toplar öderiz .

  • Hurdacı 13 Şubat 2018 10:56

    Dinimize göre şehit ama ahirete kul hakkı ile gidiyor veya gitmiş olacakti 109 bin az para değil. Avukat işini yapmış

  • Borç harç13 Şubat 2018 10:39

    Adamı linç etmeyiniz. Hizmetinin karşılığını almayacak mı? Diğer hacizler iyi de bu kötü mü? Doğru olan, haciz kararının devlet gibi güçlü bir kurum veya kuruluş tarafından borcun ödenmesi suretiyle kaldırılması idi. Ama borç ödenmeli. Ayrıca avukat nereden bilsin askerin şehit olduğunu veya göreve gittiğini? Linç etmeyin, insaflı olun. Adam zaten olanlardan tedirgin olmuş ki 18000 bağış yapmış. 18000 kafadan atma bir tutar olmamalı, muhtemelen sürecin maliyeti budur.

  • erol g.13 Şubat 2018 06:11

    Şehit/gazi maaşlarına haciz yapılamaz/uygulanamaz

  • Gökhan Çetinoğlu13 Şubat 2018 09:40

    Vicdanen kulağa çoook yanlış geldiği gerçek olsa da olaya bir de alacaklı tarafından bakmak lazım. Alacaklı olanın mağdur olması da hakkaniyete sığmaz ki aynı zamanda gerçekten muhtaç / ihtiyaç sahibi olma durumu da söz konusu. Alacaklı için ekmek, ilaç derdi vs. de olabilir. Bu durumda Devlet ve Mehmetçik Vakfının gibi kurumların şehit / gazi borcunu üstlenmesi gibi bir çözüm olmalı.