BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorçlar yeniden yapılandırıldı----

Borçlar yeniden yapılandırıldı

Borçlar yeniden yapılandırıldı
12 Mart 2011 - 19:10 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Papandreu, "borçların faiz oranı azaltılarak ödeme süresi uzatıldı" dedi

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, AB-IMF (Uluslararası Para Fonu) ve Avrupa Merkez Bankasından (AMB) Yunanistan'a verilmesi kararlaştırılan toplam 110 milyar avroluk kredi yardımının faiz oranının yüzde 5,2'den 4,2'ye düşürüldüğünü, ödeme süresinin de 7,5 yıl uzatıldığını açıkladı.
Papandreu, Bürüksel'de gerçekleştirilen Avro Kuşağı ülkeleri liderleri toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, ''Alınan bu son kararlarla Yunanistan'ın 6 milyar kazanç sağladığını'' belirterek, bu durumun piyasalara olumlu etkisi olacağını kaydetti.
Söz konusu kararların, Yunanistan'ın ekonomik krize yönelik aldığı önlemlere yeni eklemeler getirmeyeceğini ifade eden Papandreu, ''Bu, Yunanistan'ın ve Yunan halkının çabalarının takdir edildiğinin apaçık kanıtıdır. Gittiğimiz yolda bize yardım edecekler. Ancak, bu yol bizim yolumuz. Avro Kuşağının herhangi bir kararı bizim çabalarımızın yerini tutamaz'' dedi.
Papandreu ayrıca, Yunanistan'ın mali krizle ilgili aldığı ekonomik önlemlerin, kurumsal değişiklikler, özelleştirmeler ve kamuya ait malların 50 milyar Avroluk bölümünün değerlendirilmesi gibi önlemler içerdiğini söyleyerek, ''sonuncusunun gerçekleştirilmesiyle Yunan halkının sırtındaki ağırlığın yüzde 20 oranında hafifleyeceğini'' savundu.

-BÜTÇEDE AÇIK BÜYÜDÜ

Bu arada, Yunanistan'da bütçe açığının, 2011 yılının ilk iki ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9 oranında büyüdüğü bildirildi.
Maliye Bakanlığının açıklamasında, 2010 yılının ilk iki ayında 944 milyon Avro olarak kaydedilen açığın, bu yılın ocak ve şubat aylarında 1,028 milyar olarak belirlendiği bildirildi.
Bakanlığın verilerine göre, yıllık olarak yüzde 8,5 oranında artış sağlanması öngörülen devlet bütçesindeki gelir, yılın ilk iki ayında yüzde 9,2 oranında azalarak 7.943 milyon Avro oldu.
Yunanistan'ın 20011 yılı mali bütçesinde, açığın yıllık olarak yüzde 3,9 oranında azaltılması öngörülmekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)