BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurun yükselişinde 10 neden----

Kurun yükselişinde 10 neden

Kurun yükselişinde 10 neden
28 Ekim 2017 - 04:01 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Uğur Gürses, dolar/TL'de son günlerde yaşanan sert yükselişlerin iç ve dış nedenlerini yazdı. İşte Gürses'in o yazısı:

Döviz kurunda son bir ayda yaklaşık yüzde 10’luk artış var. En başta nedeni, değişen uluslararası konjonktür. İkincisi de içeride bozulan enflasyon ve bekleyişler. Buna tam tersi “faizleri indirme” çabası eklenince, bir de içeride yalanlansa da bankalarımızla ilgili çeşitli iddialar içeren haberler yayıldıkça TL değer kaybediyor. Hatta, buna bağlı olarak “TL’ye operasyon yapıyorlar?” yorumlarını da duyuyoruz, en başta TL’ye operasyon yapılabilecek zayıflıkta bir ekonominiz ve finansal koşullarınız olduğunu dünyaya ilan etmek haksızlık olur.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yunus28 Ekim 2017 23:45

    Önce sürekli dolar alıp satan halkı durdursunlar. Yasak gelsin. Doları veya dövizi zorunlu olarak ihtiyacı olmayan alamasın kardeşim.

  • tolga28 Ekim 2017 19:08

    amerika basıyor nden yukselmıyor

  • xx28 Ekim 2017 11:56

    Ekonomiden anlamayan,sadece kendi cebini düşünen arkadaşlar !!!...Ağzınız olduğu için konuşmayın lütfen...Para basmanın enflasyon yaratacağını bilmiyorsanız,öğrenin.

  • PZT-sALI28 Ekim 2017 08:12

    2 GUN içinde düşecekmiş. Bakalım görecez

  • Burhal Kodal28 Ekim 2017 06:12

    Dövizin değerlenmesi Tl nin değer kaybı enflasyon üzerinde baskı yaratacaktır en basit misal dolar 5 tl olursa benzin 7.5 tl olacaktır.Böyle bir durum her şeye zam demektir yani enflasyon.Faizleri düşürürseniz dolar zıplayacaktır.Bunuda yapamıyorsak şunu mutlaka yapmalıyız çalışanların gelirlerini yükseltmeliyiz.Hane halkını müreffeh zengin yapmalıyız.Eğer insanlar bol para verirseniz dolarda düşer faizde düşer.Bu iş böyle kırk katır mı ???? Kırk satır mı derler.Yani çare burada çalışanların gelirleri yükseltilecek piyasaya bolcana para sürülecek yani bolca para basacağız.Piyasayı rahatlatacağız.Para dediğin neki ??????Darphane kağıt mürekkep hepsi bu.