BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel piyasalarda Yellen rüzgarı!----

Küresel piyasalarda Yellen rüzgarı!

Küresel piyasalarda Yellen rüzgarı!
30 Mayıs 2016 - 09:40 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen'ın yeni bir faiz artışının yakın zamanda gerçekleşebileceği mesajını vermesinin ardından Asya borsaları gerilerken dolar değer kazandı

Asya borsaları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü yaptığı konuşmada yeni bir faiz artışının yakın zamanda gerçekleşebileceği sinyalini vermesiyle beraber gerilerken, dolar değer kazandı.

Fed Başkanı Yellen, cuma günü yaptığı açıklamada, gelecek aylarda faiz artışına gidilmesinin uygun olacağını söyledi.

Yellen, ekonominin tam istihdam olarak kabul edilen işsizlik oranına ulaştığını ve enflasyonun yüzde 2 hedefine ilerlediğini belirterek, "Daha önce de söylediğim gibi Fed'in faizleri zaman içinde kademeli ve dikkatli şekilde yükseltmesi uygun olacaktır." dedi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi ise yenin zayıflaması ve hükümetin önümüzdeki yılın Nisan ayında yapmayı planladığı vergi artışını erteleyebileceğine dair beklentilerin artmasıyla beraber yüzde 0.9 yükseldi.

ABD'de ise bugün Anma Günü dolayısıyla piyasalar kapalı olacak. Wall Street, Cuma günü Yellen'ın konuşmasından önce günü yükselişlerle kapatarak haftaya da pozitif bir kapanış gerçekleştirmişti.

CME Group verilerine göre piyasalar Fed'in 14-15 Haziran'da gerçekleştireceği toplantıda faizleri artırma ihtimaline Yellen'ın konuşmasından önce yüzde 30 şans verirken, bu oran Yellen'ın konuşmasının ardından yüzde 34'e yükseldi.

Piyasalar, yeni haftada başta ABD tarım dışı istihdam olmak üzere yoğun veri gündemine odaklandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)