BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKredide süre uzadı----

Kredide süre uzadı

Kredide süre uzadı
04 Mart 2012 - 10:37 www.finansgundem.com

Tescilli taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonunu için TOKİ tarafından verilen kredilerde başvuru süresi uzatıldı.

Tarihsel gayrimenkuller için 105 bin liraya kadar kredi alınabilecek. 2005 yılından bu yana unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma tehlikesi taşıyan tarihsel değerleri, gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan TOKİ, restorasyon kredileri kapsamında bu yıl üst limiti 105 bin lira olarak belirledi.Tescilli taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonuna katkı amacıyla 2005 yılında ''restorasyon kredisi'' uygulaması başlatan İdare, bu yıl her bir proje için keşif özetinin yüzde 70'ine kadar kredi kullandıracak.
Yıllık faizi yüzde 4
Bu yılın restorasyon kredisi başvuruları 16 Mart'a kadar devam edecek. Tescilli taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için kredi kullananlar yıllık yüzde 4 faiz ödeyecek. Alınan kredilerde vade 10 yıla kadar çıkacak. Geri ödemeler aylık sabit taksitler halinde tahsil edilecek. .
Eksik belgeye kredi yok
Restorasyon kredisi başvurusunda öncelikle ''Eserin, Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu'nun onaylanmış rölöve ve restorasyon projeleriyle restorasyon raporu, onaylı projeye göre düzenlenmesi gerekiyor. Kredi için ayrıca keşif raporu, arsanın ve binanın durumunu gösteren tapu örneği gibi belgeler de isteniyor.
6 yılda 371 kültür varlığına destek
Kredilerde özelikle tarihi kent dokularını sağlıklaştırılmasına yönelik olan ve yerel yönetimlerin öncülüğündeki projelere öncelik veriliyor. Bakım, onarım ve restorasyon işlemleri yapılacak taşınmaz kültür varlığının mimari ve kültürel değeri, fiziki durumu, bulunduğu çevrenin özellikleri, kullanım amacı göz önünde bulunduruluyor. 2005 yılından bu yana 371 kültür varlığına kredi desteği verildi, başlatılan restorasyon projelerinden 221'i tamamlandı.
19 ile kredi verildi
TOKİ restorasyon kapsamında bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Amasya, Bartın, Çanakkale, Muğla, Uşak, Kastamonu, Tokat, Trabzon, Giresun, Edirne, Şanlıurfa ve Artvin illeri Safranbolu, Kalecik, Bergama, Ürgüp, Taraklı, Bolaman, Bandırma, Ayvalık, Milas, Foça, İnegöl, Mudanya, İnebolu, Alanya, Akçaabat, Osmaneli, Mudurnu, Kemaliye, Göynük, Taraklı, İncesu, Zile ve Dalay ilçeleri ile Mustafapaşa, İbrahimpaşa, Kalkan, Uzungöl ve Daday beldelerindeki birçok proje için kredi imkanı sağladı.
HABER: EMİNE AÇAR-BUGÜN GAZETESİ

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)