BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKatılım bankacılığında yeni hedef!----

Katılım bankacılığında yeni hedef!

Katılım bankacılığında yeni hedef!
29 Nisan 2016 - 15:12 www.finansgundem.com

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser katılım bankacılığına yönelik yeni atılacak adımlara değindi

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, 11. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, katılım bankacılığı açısından sektörün yeni aktörlere ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Artan rekabet iş hacmini ve sektörün hizmet kalitesini artırıyor. Yeni yatırımlar ve mevcut katılım bankalarına yapılacak sermaye katkılarıyla, katılım bankacılığının yüzde 15’lik pazar payı hedefine ulaşacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka, dün düzenlenen 11. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nun sponsorlarından biri oldu. Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser konuşmasında, Türkiye’deki katılım bankacılığının gelişim sürecine vurgu yaparak, “Bugün Türkiye’de 6 katılım bankası var. Artan rekabet iş hacmini ve sektörün hizmet kalitesini artırıyor. 10 yıl içinde yeni yatırımlar ve mevcut katılım bankalarına yapılacak sermaye katkılarıyla, katılım bankacılığının yüzde 15’lik pazar payı hedefine ulaşacağına inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

Tüm katılım bankalarının yüzde 15’lik pazar payı hedefine ulaşabilmesi için iddialı hedefleri olduğunu kaydeden Keser, Albaraka’nın da pazar payı açısından stratejik hedefleri olduğunu söyledi. “Türkiye’de yeni aktörlere, yeni yatırımlara hala yer var” diyen Keser, “Geçtiğimiz 30 yılda pek çok ekonomik kriz ve siyasi çalkantılardan geçtik ama Albaraka olarak değişen koşullara uyum sağlama başarısı gösterdik. Özellikle sürdürülebilir faaliyetler içinde olmak bizim en önemli özelliğimiz. Bugün Irak, Erbil şubesi dahil olmak üzere 213 şubemiz var. Aktif kalitemiz çok yüksek. Yurtiçinde KOBİ’lere; Ortadoğu, Afrika ve Arap dünyası için ise ticari faaliyetlere odaklanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)