BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGörünmez kredi kartları geliyor----

Görünmez kredi kartları geliyor

Görünmez kredi kartları geliyor
05 Aralık 2016 - 14:36 www.finansgundem.com

Barclays yöneticisi Amer Sajed yeni nesil ödeme sistemleri hakkında açıklamalarda bulundu

FINANSGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER
Gelecekte fiziksel ödemelerle, madeni paralarla veya kasada kredi kartı çektirmekle uğraşmaya gerek kalmayacak. Hatta, insanlar bunu vakit kaybı olarak görecekler.
Aklınıza 'hırsızlık' gelmesin çünkü aslında geleceğin ödeme metodu bu olacak. Teknoloji sizin varlığınızı, alışveriş alışkanlıklarınızı tanıdıkça, hesabınızdan ödeme alıp alışveriş gerçekleştirecek.
Barclays yöneticisi Amer Sajed, yaptığı açıklamada 50 yıl önce ortaya çıkardıkları plastik-fiziksel kredi kartlarının yavaş yavaş miadını doldurduğunu dile getirdi. Sajed, 'İnsanlar sorunsuzca internet veya uygulamalar üzerinden alışveriş yapabilecek' şeklinde konuştu.
Tabii ki bu aynı zamanda dijital cüzdanın kullanımı konusunda da bir savaş meydana getirecek ve muhtemelen gizlilik-güvenlik hakkında tartışmalar da doğacak. Kredi kartları her ne kadar 1966 yılından bu yana pek çok evrim geçirse de, temel ödeme yöntemleri aynı kaldı. 
Güvenlik konusundaki endişelere de değinen Amer Sajed, hiçbir işlemin kullanıcı izni olmaksızın yapılmayacağını, sadece kolaylık sağlanacağını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)