BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'nin satışı Türkiye'ye güvenin işareti----

Garanti'nin satışı Türkiye'ye güvenin işareti

Garanti'nin satışı Türkiye'ye güvenin işareti
22 Şubat 2017 - 14:47 www.finansgundem.com

BBVA'nın Garanti Bankası'nı alması Türkiye'yi cazip hale getiriyor

ABD'li küresel yatırım bankası Jefferies'e göre BBVA, Garanti Bankası ile ilgili haberlere ilişkin karışık piyasa tepkisiyle karşılaşabilir.

BBVA'nın Garanti Bankası'ndaki payını artırmasının bankanın coğrafi ağırlığını önemli ölçüde değiştirmediğini belirten kurum ödenen fiyatın çekici olabileceğini ifade etti. Kuruma göre söz konusu anlaşma, bağlılık ve Türkiye'nin orta vadeli cazip görünümünün net bir sinyali olarak görülebilir.

Buna karşın kısa vadeli ekonomik görünüme ilişkin belirsizlik nedeniyle piyasanın endişelerini sürdürmesinin büyük bir olasılık olduğunun altını çizen kurum, yerel ortağın bankadan neredeyse çıkmasının da piyasada olumlu karşılanmayabileceğine dikkat çekti. Doğuş Holding'in Garanti Bankası'ndaki payı anlaşma sonrasında yüzde 0.05'e geriliyor.

BBVA, Garanti Bankası'ndaki payını artırmak için 906 milyon dolar ödeyecek.

Jeffferies'in BBVA'ya ilişkin “tut” tavsiyesi bulunuyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Celalettin Topsever23 Şubat 2017 09:19

    Önceki yıllardaki cazibesi nispeten azalsa da Türk Bankacılık Sektörü halen yatırım çekmeye devam ediyor. Öte yandan BBVA bu hamle ile hissedar kompozisyonunda arzu ettiği seviyeyi elde etmiş olabilir. Söz konusu satış işlemi ülkemize sermaye girdisi sağlaması, sistemin verimliliğinin artması, ayrıca küresel ve bölgesel siyasal/politik belirsizlikler ortamında dahi Avrupa’nın önemli finans oyuncularından biri tarafından tercih edilmesi gibi olumlu görünümleri içinde barındırmasına karşın, milli sermayeli bankaların payı karşısında sektördeki yabancı payının görece giderek artması sonucunu doğurmaktadır. Oysa ekonomik faaliyetlerin tam ortasında hizmet veren bankacılık sektörü kaynakların kontrolü ve kreditörlük çalışmaları açsısından stratejik öneme sahiptir ve yerli/yabancı dengesinin her zaman korunması gerekliliği vardır. Okuyucuların dikkatine bu parantezi de ilave ederek satış işleminin ülkemiz ve sektör için hayırlı olmasını diliyorum.