BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faiz artırsa bile dolar bu seviyelerde kalır----

Fed faiz artırsa bile dolar bu seviyelerde kalır

Fed faiz artırsa bile dolar bu seviyelerde kalır
02 Mart 2017 - 11:37 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, dolar kuruna ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'de ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Dolardaki yükselişle ilgili konuşan Ertem şunları söyledi: "Şu andaki artış bu ay Fed'in faiz artırma ihtimalinin yükselmesinden kaynaklanıyor. Orta ve uzun vadede çok değerli bir dolarla ABD'nin devam edeceğini sanmıyorum. Dış ticaret açığı çerçevesinde ABD'nin rekabet edebilmesini gerektiriyor. Bu anlamda doların gereksiz değerli devam edeceğini zannetmiyorum. Fed'in faiz artırmasının çok agresif olacağını düşünmediğim gibi Faiz artırsa bile doları çok yukarı çekecek bir dinamik çıkacağını düşünmüyorum. Fed bu ay faiz artırsa bile bu seviyelerden farklı bir yere gitmeyiz. ABD tarafında belirsizlik sürdükçe dolardaki spekülatif ataklar devam edecek. Dolar etkisinin bundan sonra gelişmekte olan ülkelerde minimal düzeyde olacağını düşünüyorum."

"FED'İN FAİZ ARTIŞ KARARI MERKEZ'İ ETKİLEMEZ"

Ertem, Merkez Bankası'nın bu ayki faiz toplantısıyla ilgili olarak, "Fed'in faiz artırsa bile Merkez Bankası'nın kararını etkilemez. Fed'in adımı büyük ölçüde satın alınmış olacak. Merkez Bankası'nın Fed'den sonra toplanması avantaj ancak alınacak karara temel oluşturmayacak" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)