BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de bu hafta ne bekleniyor?----

Dolar/TL'de bu hafta ne bekleniyor?

Dolar/TL'de bu hafta ne bekleniyor?
25 Şubat 2018 - 08:51 www.finansgundem.com

Hürriyet'ten Zeynel Balcı, şubat ayının ikinci haftasında yabancı yatırımcıların gerçekleştirdiği 1.2 dolarlık hisse satışının detaylarını yazdı. İşte Balcı'nın o yazısı:

9 Şubat ve 16 Şubat tarihleri arasında yabancı yatırımcılar toplam 1.2 milyar dolarlık satış yaptı. Bunun 763 milyon dolarını tahvil bonodaki satışlar oluştururken, hisse senetlerindeki satış 508 milyon dolara ulaştı. Buna etken olarak da dış piyasalardaki dalgalanmaların içeriye yansıması olarak gösterilebilir.

Borsada toparlanma çabalarına karşılık döviz kurlarında yatay seyir sürüyor. İyimserliğini korumaya çalışan piyasalarda öncü olması açısından Dow Jones Endeksi (ABD) başta olmak üzere dış borsaların seyri önemli. Geçen hafta açıklanan Fed tutanaklarında, ekonomik büyüme ve enflasyonda artış beklentilerine bağlı olarak faiz artışının sürmesi gerektiği vurgusu ABD tahvil faiz oranlarında yükselişe neden olurken dış borsalara satış getirmişti. Ancak borsalardaki düşüş sınırlı kaldı. Tutanakların açıklanmasıyla 21 mart toplantısında Fed’in Faiz artırımına kesin gözü ile bakılıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)