BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank'ın satışı için teklif Mart ayında mı verilecek?----

Denizbank'ın satışı için teklif Mart ayında mı verilecek?

Denizbank'ın satışı için teklif Mart ayında mı verilecek?
19 Şubat 2018 - 11:39 www.finansgundem.com

Emirates NBD, Sberbank'tan almak istediği Denizbank için teklifini Mart ayında verebilir

Dubai’nin en büyük bankası Emirates NBD’nin (EBND) Denizbank hisseleri için Sberbank’a fiyat teklifini Mart ayında vermesi bekleniyor.

Bloomberg’e bilgi veren kaynaklara göre Emirates, Denizbank’a verilecek teklifi değerlendiriyor; Sberbank’ın da satış konusunda karar vermesi bir kaç ay sürebilir.

Emirates NBD geçen ay Denizbank için ön görüşmelere başladığını duyurmuştu. Bloomberg hesaplamasına göre Sberbank’ın Denizbank’taki yüzde 99,9’luk payı 4,12 milyar doları bulabilir. Bloomberg’in derlediği verilere göre Eylül sonu itibariyle Denizbank’ın defter değeri 3,44 milyar dolar seviyesindeydi.

Geçen hafta konuya ilişkin değerlendirmeler yapan Sberbank CEO’su Herman Gref, Denizbank için çok iyi bir teklif aldıklarını belirtmiş ve "Yaptırımlar ve rekabet nedeniyle Türkiye’de iş yapmak zorlaştı" ifadelerini kullanmıştı.

Körfez bankaları, kendi evlerinde sınırlı büyüme imkanı bulurken Türkiye’de etki alanlarını satın alma ve lisans başvuruları ile genişletmeyi amaçlıyor. Qatar National Bank SAQ 2016 yılında 3,4 milyar dolara Finansbank’ı, Commercial Bank of Qatar QSC ise 2013 yılında Alternatifbank’ın yüzde 71’ini satın almıştı.

ENBD, Denizbank ve Sberbank konuya ilişkin yorum yapmadı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)