BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇukurova Havalimanı’nda ikinci ihale de iptal----

Çukurova Havalimanı’nda ikinci ihale de iptal

Çukurova Havalimanı’nda ikinci ihale de iptal
14 Aralık 2018 - 15:46 www.finansgundem.com

Adana, Mersin ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde hizmet vermesi planlanan ancak, 7 yıldır tamamlanamayan Çukurova Havalimanı için açılan ikinci ihale de iptal ediliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, “Fiyat artışları, döviz bazındaki yükselmeler nedeniyle müteahhidi çok fazla zorlasak da netice alamıyoruz. Büyük bir ihtimalle bu proje fesihe gidecektir” dedi.

TBMM KİT Komisyonu’nda kurumun 2015-2016 yılı hesaplarına ilişkin görüşmeleri sırasında Çukurova Havalimanı projesiyle ilgili bilgi veren Funda Ocak, sıkıntıyı şöyle anlattı: “2011 yılında yap-işlet-devret modeliyle bu havalimanımızı ihale ettik.

İhaleye tek bir firma katıldı ve ihaleyi alan firma bizim başa baş noktamızın çok altında bir işletme süresiyle ihaleyi kazandı; 9 yıl, 9 ay, 10 günlük bir süreyle. İşi aldıktan sonra maalesef verilen garantilere rağmen yatırım maliyetini çıkaramadı. Yatırım maliyeti 357 milyon Euro’ydu. Kredi bulamadı, tıkandı.

Bunun üzerine 31 Ağustos 2015’te sözleşmesini feshettik. Sözleşme feshedildikten sonra bu defa öz kaynaklarımızla bu işi yapmak istedik ve Yüksek Planlama Kurulu kararıyla yatırım programımıza dâhil edildi. Yatırım maliyetinde revizyona gittik, küçülttük. Altyapı, üstyapı olarak iki ayrı ihaleye çıktık. Altyapı ihalesinin toplam tutarı 285 milyon TL’dir ve şu an itibarıyla çalışmalar yavaş yürümekte. Altyapının bitim tarihi Mart 2019 ve fiziki gerçekleşmesi şu an itibarıyla yüzde 40. Altyapıda yüzde 40’ta tıkandık. Üstyapı da 899 milyon TL’ye ihale edildi. Yer teslimi yapıldı. Mayıs ayından beri hâlâ herhangi bir ivme kazanamadık. Büyük bir ihtimalle bu proje feshe gidecektir.” (Eray Görgülü/Hürriyet)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)