BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇinli devden insansız banka----

Çinli devden insansız banka

Çinli devden insansız banka
24 Nisan 2018 - 09:55 www.finansgundem.com

China Construction Bank, Çin'in ilk insansız bankasını kurdu

Şangay'da Pekin merkezli China Construction Bank (CCB) yüz tanıyan, hologram makineli, konuşan robotlu ve dokunmatik ekranlı bir şube kurulduğunu duyurdu.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Şube, geçen hafta Şangay'ın merkezindeki Huangpu mahallesinde Çin'in ilk insansız bankası olarak kuruldu. China Construction Bank yönetimi, bu yüksek teknolojili şubesinin banka işlemlerini kolaylaştırmaya, kişiselleştirmeye ve etkili kılmaya yönelik olduğunu belirtiyor. Kapıda bir robot, müşterilere "hoş geldiniz" diyor ve ses tanıma yazılım sistemini devreye sokuyor. Müşteriler bankaya girmek için ulusal kimlik numaralarını söyleyebiliyor veya yüzlerini bankanın yüz tanıma sistemine gösteriyor. İçerideki makineler müşteriye altın satın alma, döviz alma veya taşınmaza yatırım yapma olanağı sağlıyor.

Aslında banka tamamen de insansız değil Korumalar var ve telekonferans olanaklarıyla donanmış bir salonda VIP müşterilere yardım için başka bir yerde bulunan memurlara da başvurulabiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)