BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemERICSSON NORTEL'İ ALIYOR----

ERICSSON NORTEL'İ ALIYOR

ERICSSON NORTEL'İ ALIYOR
26 Temmuz 2009 - 08:16 www.finansgundem.com

Ericsson, Nortel'in Kuzey Amerika'daki CDMA ve LTE teknolojisine ilişkin Telekom Taşıyıcı Şebekeleri birimi için satın alma anlaşması imzaladığını duyurdu.

Ericsson'dan yapılan yazılı açıklamada, satın almanın, 1,13 milyar dolar nakit ödeme ve borçsuzluk temelinde varlık satışı şeklinde yapılandırıldığı belirtilerek, "Bu duyuru, Nortel'in başlattığı açık artırmanın tamamlanmasının ardından yapıldı. İşlemler davaya açık ve tamamlanması için yasal onayların alınması gerekiyor" denildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ericsson, önemli operatörlere CDMA teknolojisi ve destek servisleri sağlayan sağlıklı bir ticari faaliyeti satın alıyor. Satın alma Ericsson'un Kuzey Amerika'daki faaliyetlerini önemli ölçüde genişletiyor. Bu bölge aynı zamanda LTE teknolojisinin ilk kullanıcıları arasında yer almasıyla öne çıkıyor. Satın alma ayrıca Nortel müşterilerine gelecek için güçlü ve güvenilir bir tedarikçi sağlıyor. Müşterilerin çoğu söz konusu satın alma konusunda desteklerini açıklamış bulunuyorlar." Ericsson Başkanı ve CEO'su Carl-Henric Svanberg, yaptığı değerlendirmede, Nortel'in Kuzey Amerika CDMA işini satın almanın kendilerine, gelecekte LTE'ye geçiş ilişkileri oluştururken, bu önemli bölgeye daha iyi hizmet verme şansı da tanıdığını vurguladı. Anlaşmanın, CDMA ve LTE'ye ilişkin belirli patent ve patent lisansları ile LTE mal varlıklarının yanı sıra Verizon, Sprint, U.S. Cellular, Bell Kanada ve Leap gibi Kuzey Amerika operatörleri ile önemli CDMA anlaşmalarını da içerdiği, Nortel müşterilerinin, Nortel'in kurulu CDMA tabanı ve LTE'ye geçiş süreci konusunda devam eden destekten de yararlanacakları duyuruldu. Ericsson Kuzey Amerika'da GSM ve WCDMA ekipmanı ile bunlara ilişkin servislerden 2008 yılında 179 milyar İsveç Kronu (2,7 milyar dolar) satış geliri üretti. Yeni duyurulan Sprint servis anlaşması ile birlikte bu satın alma, Kuzey Amerika'yı Ericsson bünyesindeki en büyük bölge haline getiriyor ve 14 bin kadar çalışanı kapsıyor. Şu anda Ericsson Kuzey Avrupa'nın başında bulunan Magnus Mandersson, Ericsson CDMA Operasyonlarının Başkanı olurken, Nortel'de Richard Lowe ise COO (Chief Operating Officer) olarak atandı. İşlemler, ABD ve Kanada İflas Mahkemeleri'nin onayı ve mevzuat ile diğer şartlara uyumun sağlanmasıyla tamamlanacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)