BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrüksel Havalimanı'nda çifte patlama----

Brüksel Havalimanı'nda çifte patlama

Brüksel Havalimanı'nda çifte patlama
22 Mart 2016 - 09:36 www.finansgundem.com

Brüksel'deki uluslararası havalimanında yaşanan çifte patlamada 14 hayatını kaybetti çok sayıda yaralı var

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki uluslararası havalimanında yaşanan çifte patlama, bölgede büyük paniğe neden oldu. İntihar saldırısının neden olduğu patlamalarda 14 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Patlama anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Havalimanındaki saldırının ardından Brüksel'deki Maelbeek metro istasyonunda da bomba patladı. Bu patlamada ise 20 kişi yaşamını yitirdi. Kentteki tüm otobüs, tramvay ve metro seferleri durduruldu. Halka "Evlerinizden çıkmayın" uyarısı yapıldı.

Belçika kriz merkezinden halka yapılan çağrıda, "Neredeyseniz orada kalın, dışarı çıkmayın" denildi.

Saldırıların ardından Avrupa Birliği Komisyonu'ndan yapılan açılamada ise AB personeline evlerinden ya da bulundukları binalardan çıkmamaları için uyarıda bulunuldu.

Patlamalardan önce silah sesi ve arapça bağrışma sesleri duyuldu.

Patlamaların Fransa'nın başkenti Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların baş zanlısı Salah Abdeslam'ın Belçika'da yakalanmasının üzerinden dört gün sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

TERÖR ŞÜPHESİ

Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı. Buradaki fikir, patlamanın bir çeşit terör saldırısı olduğunu yönünde. Ama havalimanındaki hiçbir yetkili tarafından doğrulanmadı" dedi.
Öte yandan AB Komisyonu, Brüksel'deki saldırılar sonrası çalışanlarına binadan ayrılmamaları veya evlerinde kalmaları talimatı verdi.

Brüksel'de metro istasyonunda patlama

 

THY UÇAĞI BAŞKA HAVALİMANINA İNECEK

İstanbul - Brüksel seferini yapan THY'nin TK 1937 sefer sayılı uçağı liege havalimanına yönlendirildi. Uçak saat 08.24 de  İstanbul'dan kalkmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)